• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

11. Uluslararası Kar Film Festivali Başladı

11. Uluslararası Kar Film Festivali Başladı
11. Uluslararası Kar Film Festivali Başladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası KarFilm Festivali AÜ Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen tören ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, bu sene 11. düzenlenen festivalin yoğun bir emek ürünü olduğunu söyledi. Takkac, "11. Uluslararası Kar Film Festivali Erzurum'umuz için, sanatın Erzurum'da da asıl örneklerle yer aldığını hayatımızda sanatsal parçalar olduğunu bununda bizim toplum olarak sadece belirli sanatlar üzerinde değil farklı farklı her yerde sanatın filtrelere götürüldüğü bir ülke olduğumuzu gösterme açısından önemlidir. Birde başarı öyküsü var. Erzurum'da üst üste 11. Kar film festivalini yapmak çok büyük bir emek ürünüdür. Çok büyük çalışmalar içerdiği bir ürün. Bu yüzden İletişim Fakültesi dekanı Uğur Yavuz'a, tüm emek harcayanlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben Erzurum'da yapılan sanat olarak yapılan etkinliklerde kar film festivalinin ayrı bir yeri olduğunu herkesin bildiğini, artık bunun sadece Erzurum'da değil tüm Türkiye'de bilindiğini ve sanatın insan hayatına artı katkılar yapan bir ürün olduğunu bu festivalde bir kez daha görmekteyiz." diye konuştu.

'FESTİVAL HER AÇIDAN ÖZGÜNLEŞTİ'

AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Uğur Yavuz festivalin mazisi hakkında bilgi verdi. Yavuz şunları kaydetti: "Kar film festivalinin bu yıl 11.'ini düzenliyoruz. Öğrenciler bize, "Hocam onlıne film festivali yapalım" fikrini getirdikleri 2003 yılından bu yana 12 sene geçti. Festivalimiz her açıdan artık özgünleşti. İletişim Fakültesine mal oldu. İnşallah festivalErzurum'a da mal olur. Daha önce burada öğrenci olanlar daha sonra hoca olarak görev aldılar. Geçekten kar film festivali artık fakültemizle bütünleşti. Festivalimizin amacı öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek. Katılımcıların tecrübelerini paylaşmalarıyla kendilerini yetiştiklerine inanıyorum. Herkese iyi festivaller diliyorum." 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25