• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

112 ACİL’E ATANAN DOKTORLAR GÖREVLERİNE BAŞLADI

112 ACİL’E ATANAN DOKTORLAR GÖREVLERİNE BAŞLADI
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği’ne atanan 16 doktor görevlerine başladı.

112 Acil Sağlık Hizmetlerine önemli katkı sağlayacak olan yeni doktorlar, görevlerine başlamadan önce alanında uzman olan deneyimli hekimler nezaretinde bir haftalık eğitime tabi tutuldu.

İl Ambulans Servisi Eğitim Birimi’nin koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlere Atatürk Üniversitesi Acil Ana Bilim dalında görevli Yrd. Doç. Dr. Murat SARITEMUR, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Uzmanı Uzm. Dr. Orhan DELİCE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği’nde görevli eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerin ardından yeni atanan 16 doktor, 112 Acil Servis istasyonlarındaki görevlerine başladı.

64. dönem atamaları sonucu Erzurum 112 Acil Servis Başhekimliği’nde görevlendirilen genç doktorlar iki günlük ambülans tanıtımı eğitiminin ardından 5-9 Ekim tarihleri arasında Uyum ve Temel Yaşam Modülü Eğitimi’ne tabi tutuldu. Bu eğitimlerde göreve yeni başlayan doktorlar için hem mesleki anlamda bir uyum ve tanıma, çalışma şeklini öğrenme hem de teorik tıbbi bilgilerin yenilenip pratik bilgi ve becerilerinin artırılması sağlandı.

 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, göreve başlayan genç doktorların 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne önemli katkı sağlayacağını söyledi. Eğitimlerin tamamlanmasıyla yeni görevlerine başlayacak olan çiçeği burnunda doktorlara önemli tavsiyelerde bulunan Vançelik, insan hayatı gibi çok kutsal bir görev yapacaklarını ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde çalışacak olmaları nedeniyle zamanı çok tasarruflu kullanarak vakalara en kısa sürede ulaşabilmenin büyük önem taşıdığı bir sorumluluk taşıyacaklarını unutmamaları gerektiğini öğütledi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yeni görevlerine başlayan doktorlara birer sertifika veren Serhat Vançelik, sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacak olan genç doktorlara görevlerinde başarı diledi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25