• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

112 Çalışanlarına 'İş Güvenliği Eğitimi' Verildi

112 Çalışanlarına 'İş Güvenliği Eğitimi' Verildi

Yakutiye Toplum Sağlığı Merkezi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Uzmanları’nca üç gün süren “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi sonunda sağlık çalışanları eğitim sertifikalarını alacak.


İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik’le birlikte, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve sağlık çalışanlarının tamamının katıldığı iş sağlığı ve güvenliği toplantısında, iş güvenliğinde risk analizleri ile fiziksel etkenler, ortamın sıcaklığı, temizlik, yapılan işlerde sağlık açısından karşılaşılan olumsuzluklar ve bunların ortaya çıkardığı risk analizleri anlatıldı.


Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına, işverenin sunduğu imkanlar, bireysel risk faktörleri ile elle taşıma teknikleri, ofis ortamında oturma teknikleri ile çıkabilecek yangınlara karşı alınması gerekli önlemlerin anlatıldığı eğitim toplantısında, özellikle 112 acil komuta merkezi elemanlarına yönelik hasta kurtarmada karşılaşılabilecek risk faktörleri de ele alındı.


Yakutiye Toplum Sağlığı Merkezi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) Uzmanları toplantıda sağlık çalışanlarına, iş ekipmanlarının güvenli şekilde kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, sağlık ve güvenlik işaretlerinin doğru kullanılması, koruyucu giysiler ve sağlık sunucularında acil olarak kullanılan yöntemler, acil eylem planı ve temel ilk yardım bilgileri slaytlar eşliğinde sunuldu.


Vançelik; “iş sağlığı ve güvenliği, başarıya giden yolun anahtarıdır”


Eğitim toplantısına katılan Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, sağlık çalışanlarının görevlerinde başarıyı yakalamalarında en önemli etkenin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamaktan geçtiğini belirtti. Vançelik, bünyesinde çalışan tüm personeli uyararak, insan sağlığına hizmet etme ve hayata döndürmeye çalışma gibi kutsal bir yükümlülüğü yerine getiren sağlık çalışanlarının güvenliğinin çok önemli olduğunu, onların güvenli bir ortamda görev yapmalarının işveren olarak kendilerini mutlu ettiğini belirterek, çalışırken tedbirli olmanın gerekliliğine işaret etti.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25