• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

14 Mayıs Eczacılık Günü'nde Sektörün Kalbi Atatürk Üniversitesinde Attı

14 Mayıs Eczacılık Günü'nde Sektörün Kalbi Atatürk Üniversitesinde Attı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın himayelerinde Atatürk Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Türk Eczacılar Birliği ve Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İşbirliği ile düzenlenen “14 Mayıs Eczacılık Günü” töreni A.Ü de gerçekleşti.

Törene, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Vali Vekili Ayhan Terzi, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Erzincan Üniversitesi eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü, toplum sağlığı açısından kutsal bir görevi ifa eden eczacılarımızın önemini idrak etmenin mutluluğunun yaşandığı bir gün olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Eczacılık Fakültesinin, gelecekte toplum sağlığı üzerinde söz sahibi olacak olan bir fakülte olduğunu ifade etti.

“3.  Nesil Girişimci-Yenilikçi Üniversite olmanın gereklerinden biri bilgiyi ürüne  dönüştürmedir”

Önümüzdeki dönemlerde, sağlık alanında hizmet kalitesini korumayı ve geliştirmeyi ikinci ve üçüncü dinamikleri de devreye sokmayı hedeflediklerinin altını çizen Rektör Çomaklı konuşmasını şöyle sürdürdü: “ 3. Nesil Girişimci-Yenilikçi Üniversite olmanın gereklerinden biri olan bilgiyi ürüne dönüştürmedir.  Bu bağlamda ilaç üretiminde Türkiye’nin söz sahibi olması,  ilacı yalnızca tüketen değil, aynı zamanda üreten bir ülke olması yolunda Üniversite olarak yapacağımız çalışmalar önemlidir.

Girişimcilik ve bilgiyi üretmek bizim işimiz.  Bu sebeple de Eczacılık Fakültemize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Biz de bu alanda gerekli her türlü desteği vermeye hazırız.”

“Sağlık  alanında verdiğimiz mücadeleleri kazanamazsak Türkiye’nin sağlıkta bir geleceği  yok”

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen 14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü’ne katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şişmanlıktan hareketsiz yaşama, sigarayla mücadeleden sağlıkta gerçekleştirilen reformlara kadar birçok konuya değindi. Konuşmasına ‘Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Akdağ: “Sağlık alanında verdiğimiz mücadeleleri kazanamazsak Türkiye’nin sağlıkta bir geleceği yok. İnsanımızın büyük bir kısmının şişman olduğu bir toplumda buna hareketsizlik ve sigara eşlik ediyorsa inanın halimiz duman” dedi.

Sağlıktaki dönüşümün ikinci ayağıyla ilgili de bilgiler veren Bakan Akdağ: “6 aydan beri çalışıyoruz. Vatandaşın sağlıklı yaşam biçimini seçmesi konusuna ağırlık veriyoruz. Sağlıkta tedaviden daha önemli konunun vatandaşın sağlıklı yaşam biçimini seçmesi olduğunu düşünüyorum” ifadeleri kullandı.

Türkiye’de oluşturdukları eczacılık sisteminin dünyanın birçok ülkesinden daha ileride olduğunu belirten Bakan Akdağ, “Zaman zaman bize soruyorlar. Bazı batılı ülkelerde ilacı poşetlere koyarak, sayarak vatandaşa veriyorlar. Biraz da tasarruf dikkate alınıyor. Bunu Türkiye’de ne zaman yapacaksınız diyorlar, bu konuyu hiç düşünmüyoruz. Çünkü Türkiye o sistemlerin çok önüne geçti. İlaç ve hijyenin çok önemli olduğu alanda sistem geliştiremezsiniz. Türkiye bunun çok ilerisinde” diye konuştu.

Bilimsel Eczacılık Eğitiminin başlamasının 178. Yılını kutladıklarını hatırlatan Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, keşfinden üretimine ve hastaya sunumuna kadar ilacın her aşamasından sorumlu olan kişinin eczacı olduğunu ve bu kutsal mesleğe, yetişmiş insan kazandıran önemli bir fakültenin mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Kadıoğlu: “ Kutlama programımıza desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a, maddi manevi desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’na, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz’e, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Vali Yardımcılarından Ayhan Terzi’de kürsüye çıkarak, sağlık sektörüne kendini adamış, özveriyle çalışan eczacıların, Eczacılık Günü’nü kutladı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın da konuşma yaptığı törende 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinliğinin paydaşlarından olan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel ile Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Rektör Çomaklı ve Rektör Çapoğlu, Bakan Akdağ’a plaket sunarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25