• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

2019 Eyowf İçin Start Verildi...

2019 Eyowf İçin Start Verildi...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran’ı makamında kabul etti.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran beraberinde Türkiye Buz pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, Buz pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türkez ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret ederek 2019 yılında Erzurum’da yapılması planlanan Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.
Başkan Mehmet Sekmen ziyarette yaptığı konuşmada, “Şehrimizi ziyarete gelen Mili Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyemiz Perviz Aran, Bakanlığımızın ve Milli Olimpiyat Komitemizin girişimiyle, Federasyon Başkanlarımızın, Valiliğimizin, Üniversitelerimizin destekleriyle, 2019 EYOF Olimpiyatları şehrimize verildi. Hep beraber 2019 EYOWF Olimpiyatlarının hazırlığını yapıyoruz. İnanıyorum ki burada milli olimpiyat komitemiz bize teknik danışmanlık yaparak gerekli desteği verecektir. Her birlikte el ele vererek 2019 EYOWF Olimpiyatlarına hazırlanacağız.” dedi.
 

Başkan Sekmen, “Bu organizasyon şehrimize büyük bir değer katacak. Şehrimizin, bir 'Marka Şehir’ olması konumunda, küçümsenmeyecek bir adım olacağı kanaatindeyim. Büyükşehir Belediyesi olarak buraya, gerek organizasyon olarak, gerekse sporcu katılımıyla gerekli desteği vereceğiz ve ev sahipliği de yapacağız. Şimdiden şehrimize, ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.


Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran da yaptığı konuşmada, "Başkanımızın da belirttiği gibi 2019 yılı EYOWF Kış Oyunları Erzurum ilimizde yapılacak. Bu, gençlik açısından önemli bir organizasyondur. 2015 yılında Avusturya ve Liechtenstein ülkelerinin ortak düzenlediği oyunlara 45 Avrupa ülkesi katılmıştı. Erzurum, kış sporları açısından, bizim ülkemiz için çok önemli bir şehirdir. Bildiğiniz gibi, 4 tane Kış Sporları Federasyonumuz var. Bunlar, Kayak Federasyonu, Buz Pateni Federasyonu, Buz Hokeyi Federasyonu ve Kızak Federasyonu. Sporcularımız ağırlıklı olarak bu bölgeden çıkıyor. Erzurum 2019 için hedefimiz, şu an 10-14 yaş grubundaki sporcularımızdır. Erzurum 2019’da, Erzurum Büyükşehir Belediyemizin büyük organizasyonunun yanı sıra, sporcularımızın da aynı başarıyı göstereceğine inanıyoruz." dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25