• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

3 AYLIK PELİN BEBEĞE BAŞARI İLE DİYALİZ YAPILDI..

3 AYLIK PELİN BEBEĞE BAŞARI İLE DİYALİZ YAPILDI..
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 aylık pelin bebeğe başarılı bir diyaliz tedavisi yapıldı..

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil kliniğine kusma ve nefes darlığı nedeni ile getirilen ve yapılan tetkik ve incelemelerden sonra, çoklu organ yetersizliği, (sepsis ve akut böbrek yetersizliği) tanısı konan henüz 3 aylık Pelin bebek, hastane pediatrik yoğun bakıma ünitesine yatırılarak başarılı bir şekilde acil diyaliz tedavisi uygulandı.

 

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 aylık bir bebeğe ilk defa periton (karın) diyaliz tedavisi uygulanarak büyük bir başarıya imza atıldı.

 

3 aylık Pelin bebeğe acil servise geldiğinde ilk muayene ve müdahalesini yapan Türkiye de sayılı sayıda bulunan ve Erzurum BEAH ‘ta görev yapan çocuk Nefroloji Uzmanı Dr.Bahriye Altmış yapılan müdahale ile ilgili yaptığı açıklamada Pelin bebek bize yüksek ateş kusma ve bayılma şikayeti ile getirildi.Yaptığımız tetkik  tahlil ve incelemelerde hastamızda sepsis ve akut böbrek yetersizliği tesbit ettik.

Akabinde hemen pediatrik yoğun bakım ünitemizde yer alan diyaliz ünitemize bebeği alarak yoğun bakım uzmanı Dr.Nuri Alaçakır ile gerekli müdahaleyi yaparak diyaliz uyguladık.

Şuan hastamızın durumu iyi gelişmelerle hastamızı yoğun bakımdan çıkararak  çocuk servisimize alacaz  Erzurum  Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi gerçekten teknolojik açıdan mükemmel bir hastane böylesi bir hastanede çalışmak sağlık hizmetlerinde aradığın her şeyin elini altında olmasıda çalışırken ayrı bir keyfiyat diye ifadelerde bulundu.

Çocuk  Nefroloji  Uzmanı Dr. Bahriye ATMIŞ ve çocuk yoğun bakım Uzmanı Uz.Dr.Nuri Alaçakır Erzurum  Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni doğan, bebek ve çocuk yaş gruplarında diyaliz yapılabilmesi Erzurum ve çevre iller açısından büyük önem arz etmektedir. dediler..

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25