• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

''81 İlde Ailem Var" Projesi

''81 İlde Ailem Var" Projesi
Erzurum'da düzenlenen "81 İlde Ailem Var" projesiyle Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 75 öğrenciye, Erzurum'un tanıtımı, tarihi ve turistik mekanların ziyareti, doğa sporları, çeşitli tur imkanları sağlanacak.

Erzurum'da düzenlenen "81 İlde Ailem Var" projesiyle Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 75 öğrenciye, Erzurum'un tanıtımı, tarihi ve turistik mekanların ziyareti, doğa sporları, çeşitli tur imkanları sağlanacak.

Çağlayan Bilim ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan "81 ilde Ailem Var" projesi, İçişleri Bakanlığı, Erzurum Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ERVAK, UzundereBelediyesi ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (DADAK) işbirliğinde uygulamaya konuldu.

Proje Koordinatörü Erbil Fidan, proje ile Türkiye genelindeki 14-29 yaş arasındaki şehit ve gazi yakınlarını Erzurum'da ağırladıklarını belirterek, etkinliğin ilk gününde misafirler için kaynaşma ve sportif etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Fidan, "Erzurum'da 4 gün misafir edeceğimiz gençlerimizle ilk gün doğa sporları, tırmanış, bisiklet turu ve ip üzerinde yürüme (Snackline) etkinliği yaptık. Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini gezeceğiz. Tortum şelalesi gezisi, kano ve bisiklet turları olacak. Uzundere'deki tarihi mekanları gezecekler. Pazar günü şehit ve gazi yakınları için Ulu Camide mevlit okutulacak. Erzurum'la gönül bağı bulunan gençlerin milli, manevi, insani ve doğal çevresel değerleri taşıyan etkinliklerle, toplumun farklı kesimleri arasında birlik ve beraberlik duygusunun yüceltilmesine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Şırnak'tan projeye katılan Sezgin Gökçe, etkinliği çok faydalı bulduğunu belirterek, "Doğu ve batıdan gelen arkadaşlarla burada kaynaştık. Bu tür projelerin artarak devam etmesini istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Proje kapsamında, Erzurum'da konuk edilen 75 öğrenci Pazartesi günü memleketlerine uğurlanacak.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25