• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ BASIN BİLDİRİSİ

9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ BASIN BİLDİRİSİ
Başta kanser olmak üzere bütün hastalıklarda primer sebep sigaradır. En hafif bir enfeksiyonda bile tanı aşamasında, hekimlerimizin hastalara yönelttiği ilk soru “Sigara içiyor musunuz?” sorusudur.

Bu kadar zararlı olan, dünyaya ve insanlara bu denli zarar veren bir maddeye tüm dünya ve tüm Türkiye olduğu gibi Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bizlerde savaş açmış durumdayız. Bu çalışmalarımızda işletmelerimize Dumansız Hava Sahası kapsamında denetimler sürdürülmektedir. 2015 yılı itibariyle ilimizde 6735 işletme bulunmaktadır. Bu işletmelere toplam 32387 denetim yapılmış bu denetimlerde 187 işletmede ihlal tespit edilmiştir. 160 işyerine idari para cezası, 27 işletmeye kapatma cezası verilmiş,   211 şahsa idari para cezası uygulanmıştır. Aynı zamanda sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız için hizmet veren iki sigara bırakma polikliniğimizde toplam 473 vatandaşımız sigarayı bırakmıştır.  

 Mücadele kapsamında, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1987 yılından bu yana “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak anılmaktadır. İlimizde de aynı tema ile birtakım aktiviteler düzenlenmektedir.

 Bu yıl “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününde mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan ve konunun üzerinde hassasiyetle duran 15 işletmemize bu desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edilmiştir. Teşekkür sunma işlemi süreç içerisinde desteklerini sürdüren diğer işletmeler içinde devam edecektir. Yine sigarayı bırakan beş vatandaşımıza bu önemli kararlarından dolayı Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yanlarında olduğumuzu gösteren küçük hediyeler, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer BURUCU, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami KESKİN, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Enbiya AKSAKAL Atatürk Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İlhami CEYHUN ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut UÇAR tarafından takdim edildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25