• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

A.Ü Tarafından Kurulan Ataidem'in Açılışı Yapıldı

A.Ü Tarafından Kurulan Ataidem'in Açılışı Yapıldı

Atatürk Üniversitesi tarafından kurulan İnsani Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ATAİDEM) açılışı yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Teknokent'te yapılan ATAİDEM'in açılışına Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı ve çok sayıda davetli katıldı.

ATAİDEM'in açılış kurdelesi Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından kesildi.

Açılışın ardından konuşma yapan Hikmet Koçak, "Kuruluşundan beri başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm bir insanlığa katma değer üretmenin uğraşı içerisinde olan Atatürk Üniversitesi bugünde katkılarına devam etmek adına yeni bir birimin açılışını gerçekleştirmektedir. Atatürk Üniversitesi ülke bilimine ve kültürüne yapmış olduğu sayısız katkılarla birlikte hemen her alanda varlık gösteren üniversitemiz büyük görev ve sorumluluklar yüklenmiş bir kurumdur. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz "İnsani Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile tarihi misyonunu taçlandırmış olmakta ve merkezimiz Türk Üniversiteleri arasında büyük çapta kurulan ilk merkez olma özelliğini taşımaktadır." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Bu güzel müessesenin açılışını gerçekleştiren katkı sağlayan başta Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnsanı diğer canlılardan üstün konuma getiren olguların başında insani değerleri pekiştirmesi geliyor. İnsani değerlerin olmadığı bir dünya, toplum kitlesel bir savaş ortamı içerisindedir. İnsani değerlerin mutlaka uygulanması uygulanabilir hale gelmesi ve yaşatılması gerekiyor. "diye konuştu.

Vali Ahmet Altıparmak,"Anaokulunu es geçiyoruz, ilkokulu es geçiyoruz, liseyi es geçiyoruz, üniversite bitiyor ondan sonra değerler değerler diyoruz. Kuş uçmuş gitmiş biz onun kavgasını veriyoruz. Onun için ne zaman başlarsak buna o an önemli. Geç kalmadan başlayıp okul öncesinden itibaren hızlı şekilde vermemiz lazım. Değerler eğitimi konusunda kafa yormuş Alman bir profesör, biz materyalizm üzerine eğitim verdik hiç işin değerler boyutunu düşünmedik diyor. Ama 97 de bizzat anayasaya da koyduk ve derslere yedirerek değerler eğitimi nasıl verilir tartıştık vermeye başladık diyor. Yani değerlerin verileceği çağ gerçekten aile okul öncesi ve ilkokul, lise bile değil." dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25