• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ: 5 ASKER ŞEHİT

ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ: 5 ASKER ŞEHİT
Diyarbakır, Şırnak, Mardin'de yapılan saldırılarda 4 askerimiz şehit olurken GATA'da tedavi altında olan bir polisimiz de tüm müdahalalere rağmen kurtarılamadı.

Silvan'da bu sabah 2 askerin şehit edilmesinin ardından bir acı haber de Şırnak'tan geldi. Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir asker şehit düştü, bir asker yaralandı. Mardin'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit düştü.

Şırnak-Beytüşşebap karayolunun Taşarası mevkisinde teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada zırhlı araçta bulunan bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.  Yaralı asker, Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırının saat 12.20 sıralarında gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Beytüşşebap ilçesinde Taşarası köyü yakınlarında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması neticesinde 1 askerimiz şehit olmuş, 1 askerimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü tarafından yapılan bu hain saldırı sonrasında faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" denildi.
 

BAGOK DAĞI’NDA ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT 1 ASKER YARALI, 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Çatışmada 1 PKK’lı öldürüldü. Yaralı askerler helikopterle Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Güvenlik güçlerinin Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Nusaybin ve Midyat ilçeleri arasındaki kırsal alanda gerçekleştirdiği arazi arama tarama faaliyeti sırasında bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu yaralanan ve helikopterle Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 askerden biri, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer askerin tedavisi sürüyor.
      
Bölgede çatışmaların devam ettiği bildirildi.

NUSAYBİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mardin’ in Nusaybin ilçe merkezinde bugün saat 19.00 dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ACI HABER 3 HAFTA SONRA GELDİ: 1 ŞEHİT

Cizre'deki saldırıda yaralanan özel harekat polisi, GATA'da şehit oldu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan 22 yaşındaki özel harekat polisi Emre Akbaş, tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.

3 YILLIK ÖZEL HAREKATÇIYDI

Acı haber, Şehit polis Akbaş'ın memleketi Aksaray'daki baba evini yasa boğdu. 3 yıllık polis memuru olan bekar Emre Akbaş, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken geçici görevle Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gitti. 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Emre Akbaş, araçta bulunan meslektaşlarıyla birlikte yaralandı.

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ GATA'DA ŞEHİT DÜŞTÜ

Ağır yaralanan Akbaş, tedavi gördüğü Ankara GATA'da yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Aksaray'da oturan baba Mustafa Akbaş ve anne Hatice Akbaş'ın, oğullarının acı haberini aldıktan sonra gözyaşına boğuldu. Akbaş çifti, şehit oğullarının cenazesini almak üzere Ankara'ya giderken, evlerine Türk bayrağı asıldı. Şehit Akbaş'ın cenazesinin, yarın Aksaray'da toprağa verileceği belirtildi.


 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25