• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Erzurum -3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ADIYAMAN 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLE SARSILDI

ADIYAMAN 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLE SARSILDI
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladı.

Adıyaman başta olmak üzere bölgedeki bir çok iyl Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildi.

AFAD'ın, büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladığı depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığı araştırılıyor.

SAMSAT HASAR GÖRDÜ

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat İlçesi olan 5,5 büyüklüğündeki depreme de çok sayıda kamu binası ve ev hasar gördü. Samsat Belediyesi başta olmak üzere Hükümet konağı kamu lojmanları depremde kullanılamaz hale geldi.

İlçe merkezinde bir çok evde ağır hasar oluşurken, köylerde ise bazı evlerin yıkıldığı belirtiliyor. Samsat merkezde bulanan Ulucami'nin minaresi yıkılırken, Samsat İmam Hatip Ortaokulu da depremde en çok etkilenen binalar arasında yer aldı.

İlçe merkezinde vatandaşların endişeli bekleyişi sürerken, Adıyaman Valiliği tarafından hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Samsat ise CNN TÜRK' yayınında, 'Belediye başkanı ve kaymakamın evi de hasar gördü' bilgisini verdi.  

''KÖYÜMÜZÜN YARISI YIKILDI"

Akdamar Köyü muhtarı canlı yayında yaptığı açıklamada "Köyümüzün yarısı yıkıldı, diğerleri de oturacak durumda değil" dedi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 13.07'de 5.5 büyüklüğünde depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğunu bildirdi.

CAN KAYBI YOK

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu depreme ilişkin "İlk bilgilere göre can kaybı yok" açıklamasında bulundu.

Fırat, yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde saat 14.07'de meydana gelen deprem nedeniyle ilçedeki bazı evlerde hasarlar meydana geldiğini belirtti. Halkın panik yaşadığını anlatan Fırat, bazı evlerin yıkıldığını, bir okulda da hasar meydana geldiğini ancak öğrencilerde herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını ifade etti. Fırat, ekiplerin ilçe merkezi ve köylerdeki araştırmalarını sürdürdüğünü aktardı.

"HALKIMIZ TEDBİR AMACIYLA DIŞARI ÇIKTI"

Adıyaman Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Durmuş "Şu ana kadar bizim bildiğimiz can kaybı yok ama gerçekten şiddetli bir sarsıntı olduğunu söyleyebiliriz. Bizim aldığımız duyumlara göre Samsat'ta bir can kaybı yok ancak eski binalarda hasar oluştuğu haberini aldık. Halk panik içerisinde. Halkımız tedbir almak amacıyla dışarı çıktı. Şu anda dışarıda bir bekleyiş var. Şu anda vatandaşlarımız bekliyor" şeklinde konuştu.

TÜYSÜZ: HASARLI YAPILARA GİRİLMEMELİ

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz “Depremin büyüklüğü 5,5 olarak veriliyor. Oldukça sığ bir deprem. Sol yönlü doğrultu atımlı bir fay tarafından oluştuğu anlaşılıyor. Doğu Andolu Fayı’nın karakteriyle uygun. Son 150 yıldır suskun olan bir fay. Burası 7’nin üzerinde depremler üretmiş bir bölgedir. Üzerinde büyük deprem beklediğimiz faylardan biri. Artçı sarsıntılar oluştu. Biraz takip etmek gerekiyor, şu net bir şey söylemek pek mümkün değil. Artçı sarsıntılara bakılırsa tek başına bir deprem olarak görülüyor. Dikkatli olmakta, hasarlı olan yapılar varsa buralara girmemek gerekiyor. Artçı sarsıntılar belli bir süre daha devam edecektir.” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25