• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz’den 18 Mart mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz’den 18 Mart mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bağımsızlık mücadelesini tarihe altın harflerle yazdırmayı başaran Türk Milleti’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ile bir büyük ruh halinde tüm dünyaya yeniden ispat ettiğini belirtti.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Mesajında Çanakkale’de düşmana karşı topyekûn verilen onurlu mücadelenin tarihin sayfalarında yerini aldığını hatırlatan Öz, şu ifadelere yer verdi: 
"Döneminin en güçlü savaş araç ve aletlerini kullanarak, bu milleti güçleriyle yenebileceklerini zanneden gelişmiş dünya devletleri, Türk Milleti’nin yüreğindeki imandan aldığı güce yenik düşmekten başka bir şey yapamamışlardır. 18 Mart Çanakkale Zaferi bir başka ifade ile büyük Türk Milletinin, bu vatanı tarih sahnesinde yerle bir etmek isteyenlere karşı ‘Bu topraklarda başka bir gücün boyunduruğunda yaşamayı asla kabul etmiyoruz’ diyebilen bir büyük ruhun dışa vuruşudur. Bu millet için, bu devlet, bu topraklar ve bu bayrak için canını hiç çekinmeden verecek asaletli insanlarımız, kadını ile erkeği ile tankların önlerine, silahların önlerine göğüslerini siper ettiler. Çanakkale Ruhunun tarihin derinliklerinde yok olacağı düşünenler bir kez daha hezimete uğradılar. İnanıyorum ki 15 Temmuz şehitlerimiz, 18 Mart Şehitlerimizle bir ve beraber olarak bu asil milletin gönüllerinde ilelebet yaşayacaklardır. Zeytin Dalı Harekâtında çok kısa zamanda elde edilen başarı, hem ülkemizin gücünü, hem de istiklal ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığını dost-düşman herkese ispat etmiştir. Çanakkale’de milletimizin kazandığı bu zafer, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır. Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. 18 Mart Çanakkale Zaferi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanıdır. Bu zaferle milletimiz; bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmıştır. Çanakkale Zaferi büyük Türk Milletinin dirilişinin destanlaştırdığı bir büyük günün aynı zamanda da ismidir. Bu kutlu zaferin yıl dönümünde zaferin verdiği gururla kahramanlık destanını tarihe altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25