• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “KUDAKA’nın CMP’deki rolü hayatidir!”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “KUDAKA’nın CMP’deki rolü hayatidir!”
AK Parti Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir KUDAKA Genel Sekreterliğini ziyaret ederek, Cazibe Merkezleri Projesine ilişkin son gelişmeler hakkında Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Demirdöğen’le bilgi alışverişinde bulundu.

Beraberinde AK Parti İl başkan Yardımcısı Muhammet Sunar olduğu halde Genel Sekreterliğe giden Aydemir, “KUDAKA, Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane için özel önemi haiz bir iktisadi kalkınma kuruluşudur. Ekonomik vasatı temizlemek ve yatırım ortamını daha muhkem kılmak için oluşturulan bu ajansımız, Cazibe Merkezleri Projesi için de hayati önemde bir işlev görecektir” dedi.
BİLGİ AKIŞI KAFA KARIŞTIRMAMALI
KUDAKA tarafından yayınlanan yatırımcı bilgilendirme formlarının önemine vurgu yapan İbrahim Aydemir, “Bu neviden bilgi veren belgelerin ilgilisi tarafından bir çırpıda algılanacak şekilde hazırlanması çok önemli. Ayrıntıya boğdurulan açıklamalar hem anlaşılır olmaktan uzak oluyor, hem de, tersi bir etki oluşturarak kafaların karışmasına sebebiyet veriyor. KUDAKA’nın Cazibe Merkezimizde bulunan iller için hazırladığı broşürler bu anlamda fevkalade güzel olmuş.” Değerlendirmesinde bulundu.
KUDAKA CAZİBE MERKEZİ PROJESİNDE TETİKLEYEN KURUM OLMALIDIR!
Cazibe Merkezi Projesinin İller için 50 yılda bir doğabilecek fırsat olduğunu da kaydeden Aydemir daha sonra şunları söyledi, “İllerin kalkınması için devletin yapması gereken ne varsa bunu öngören bir çalışmayla karşı karşıyayız. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir proje var. İş şimdi İllerin öncü ekibine kalıyor. Siyaset Kurumu aktörleri başta olmak üzere, STK’lar, eğitim birimleri, bürokratik kademeler dahası fert fert herkes elini taşın altına koyup, yatırımcıları harekete geçirmelidirler. Bu sayede, 80’li yıllardan bu yana yaşanan sermaye, içgücü ve beyin göçünün önüne geçebileceğimiz gibi, kalkınma ile birlikte istihdam noktasında arzu edilen seviyeyi de kazanmış oluruz. Öyleyse, Kuzey Doğu Anadolu Ajansımız, gecesini gündüzüne katıp bahse konu kesimlerin duyarlılığını tetikleyecek çalışmalar yapmalıdır. KUDAKA’da bu azmi ve bilgi düzeyindeki birikimi görüyoruz.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25