• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ: Terör örgütünün nefesi kesildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ: Terör örgütünün nefesi kesildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, 1001 Hatim etkinliği ve bir dizi önemli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a geldi.

AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığın’da düzenlediği basın toplantısında Erzurum ve Türkiye gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Özellikle son 6 aydır çok başarılı bir mücadele sürdürülüyor. Birçok yerde terör örgütünün nefesi kesildi. Güneydoğu'daki bazı kasabalarda, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki faaliyetleri karşısında güvenlik güçlerimiz çok başarılı bir biçimde operasyonlarını devam ettiriyorlar. Sivillere zarar verilmemesi için de büyük bir dikkat içinde davranılıyor" dedi.


Akdağ, "Ülkemizde güzel ve hayırlı işler yapılırken bir yandan da terör belasıyla uğraşıyoruz. Bir yandan PKK, bir yandan DAEŞ. Hem Diyarbakır'da hem de Sultanahmet'te sivillere yönelik terör eylemlerini yapıyorlar. 5 aylık bir bebeğin katledilmesi, bir polis kardeşimizin şehit edilmesi, ayrıca dünyanın gözü üzerinde olan İstanbul'un merkezi yeri Sultanahmet'te turistlerin bulunduğu bölgede yaptıkları patlamalı eylem ile hayatlarını kaybeden misafir turistler oldu. Milletimizin sağ duyusu her şeyin üstesinden gelir"


Akdağ, şunları kaydetti:


"İktidarımız bununla ciddi şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Özellikle son 6 aydır çok başarılı bir mücadele sürdürülüyor. Birçok yerde terör örgütünün nefesi kesildi. Güneydoğu'daki bazı kasabalarda, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki faaliyetleri karşısında güvenlik güçlerimiz çok başarılı bir biçimde operasyonlarını devam ettiriyorlar. Sivillere zarar verilmemesi için de büyük bir dikkat içinde davranılıyor. Bölücü terör örgütü PKK'ya doğrudan ya da dolaylı olarak destek veren siyasi taraflar ve kişisel destek verenler halk nazarında mahkum ediliyor.Kürt kardeşlerimiz PKK'nın hain, zalim yüzünü çok daha iyi görüyorlar. Son zamanlarda PKK ve HDP vatandaş nezdindeki desteklerini giderek kaybediyor. Bunu gördükçe de şiddetin dozunu artırarak, baskıyla işlerini halletmeye çalışıyorlar."


Erzurum'da da PKK'nın ve destekçilerinin nefes almasına müsaade etmeyeceklerini, vatandaşın üzerindeki baskıların tamamen kalkması için çalıştıklarını açıklayan Akdağ, "Masum insanlara, sivillere, bebeklere saldırmaktan, şiddet uygulamaktan çekinmeyen, okul yakan, öğretmenlerin derslere girmesine izin vermeyen, ambulansa bile kurşun sıkan bir zihniyet artık milletin nazarında mahkum olmuş durumdadır" değerlendirmesinde bulundu.


"Biz de Erzurum'da huzur içinde güven içinde yaşamaya devam edeceğiz. Kürt kardeşlerimizin yoğun yaşadığı ilçelerde herhangi bir kişi ya da kişiler bir baskı ya da tehdit unsuru olmaya teşebbüs ederse, vatandaşlarımız bunu güvenlik güçlerimize bildirsin. Hiç endişe etmesinler devletimizin gücü, Türkiye Cumhuriyetinin gücü 3-5 çapulcu PKK yandaşının gücünden kat kat fazladır. Yeterki vatandaşımız çekinmesin, endişe etmesin. Kim bu işlere tevessül ettiyse, gereken cevabı alacaktır, cezası kesilecektir."

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25