• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, ‘Yanlı bir bildiri yayınladılar. Bilimsellikten uzak taraf dolu bir bildiriydi’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, ‘Yanlı bir bildiri yayınladılar. Bilimsellikten uzak taraf dolu bir bildiriydi’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, Kardelen TV’de yayınlanan Farklı Bakış programına konuk oldu.

Deniz Gez’in moderatörlüğünü yaptığı programda Akdağ, İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Erzurum Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Esat Bindesen’in sorularını cevaplandırdı.

BİN 128 AKADEMİSYENE DİYARBAKIR SALDIRISINI HATIRLATTI

Geçtiğimiz hafta içinde güneydoğu bölgesinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarına tepki göstererek bildiri yayınlayan ve ölümlerden devleti sorumlu tutan Bin 128 akademisyenle ilgili düşüncelerini aktaran Akdağ, tüm akademisyenleri bu safa koymamak gerekir dedi. Diyarbakır saldırısını hatırlatan Akdağ, neden bunlara karşı tek bir cümle yok diye sordu. Akdağ, “Yanlı bir bildiri yayınladılar. Bilimsellikten uzak taraf dolu bir bildiriydi. Bunun için millet reaksiyon gösterdi. Yanlış bir iş yaptı bu kişiler. Şu an ülkenin güneydoğusunda devletimiz büyük bir mücadele içinde. Bu mücadele terör örgütü PKK’ya karşı veriliyor. Özellikle işgal etmeye çalıştığı ilçeler ve mahallelerdeki vatandaşa yaptığı zulmü önlemek için devletimiz gayret içinde. Hükümetimiz sivillere zarar gelmesin diye çok da dikkatli davranıyor. Bu gün yüreklerimizi dağlayan bir fotoğraf vardı. Şehit polisimizle o minicik yavrusu toprağa verildi. Neden bu kişiler meselenin bu tarafını hiç dile getirmezler? Neden zalimlerden böyle bir bildiriden bahsetmezler. Yaptıkları çok yanlış. Tabiiki tepki gösterilecek ama bu kişileri çok da büyütmemek lazım. Akademisyenler diye başlayan cümle sanki tüm akademisyenleri bağlarmış gibi bir algı oluşabilir. Türkiye’de on binlerce akademisyen var. Bizzat akademisyen bu duruma cevabı vereceklerdir.” dedi.

İMZA ATANLARIN BAZILARI DURUMUN FARKINDA DEĞİL

İmza atan akademisyenler arasında durumun farkında olmayanlarında olduğunu söyleyen Akdağ, ‘Bir kısmı kendini PKK’ya yakın hissediyor. Bir kısmı ise bunu iyi niyetle meseleyi tam anlayamadan algılayamadan yapmış olabilir. Ama ortada büyük bir yanlış var. Dünyada aklı selim herkes Türkiye’nin PKK ya karşı DAEŞ’e karşı diğer örgütlere karşı verdiği zorlu mücadelenin yanında duruyor. Türkiye’nin haklı mücadelesini herkes anladı” dedi.

BU GİDİŞLE CHP MİLLETTEN ÇOK DAYAK YER

Akdağ, bu gün bildiriyi imzalayan akademisyenlere destek veren CHP’ye de sert sözlerle tepki gösterdi. “Böyle giderse vatandaştan çok dayak yerler” diyen Akdağ, “Hukuk kendi mecrasında yürüyor. Ancak CHP bu kafayla vatandaştan daha çok tokat yer. Bu gün vatandaşın tavrı operasyonların yanında duruyor ve haklı yapıldığını söylüyor. Gerçekte bu dur. Hükümetimiz müthiş bir mücadele veriyor. Sadece kolluk kuvvetlerde değil doktoru öğretmeni büyük bir risk içindeler. Adamların hiçbir kutsalı yok. Ambulansa ateş ediyorlar hastaneye roket atıyorlar. Böyle bir yerde CHP nerede durması gerektiğini bilmesi lazım. Bazen CHP’nin içinde bazı ileri gidenler PKK terör örgütüne dolaylı oralar destek çıkan siyasetçiler var. Ne adına? Hükümeti yıpratmak adına AK partiyi yıpratmak adına. CHP böyle yaparsa milletten çok dayak yer” diye konuştu.

“PKK’NIN BELİNİ KIRDIK”

Güneydoğu bölgesinde devam eden çatışmaları değerlendiren Akdağ, PKK’nın belinin kırıldığını söyledi. Halktan bekledikleri desteği alamadıklarını söyleyen Akdağ, şöyle konuştu; “Törörle mücadele devam edecek. PKK’nın Allaha şükür belini kırdık. 30 yıllık terör mücadelesinde şu son 6 ay ayrı bir dönemdir. Çok daha koordineli alt yapısı iyi kurulmuş olan bir dönemdeyiz. Bunun için onlarda kendi açılarından son bir hamleyle kasaba ya da mahalle işgallerine yeltendiler halkı yanlarında bulabileceklerini düşündüler ve yanıldılar. Her geçen gün terör örgütüne karşı halkın nefreti artıyor. Mahremiyetlerine tecavüz ediliyor. Hiçbir kutsallıkları yok. Biraz da panik içindeler. Mücadelinin çok zor olduğu bir ortamda güvenlik güçlerimiz ilmik ilmik gidiyorlar. Hendekleri başlarına geçirilecek. Şuan plan program bunu gösteriyor .“

‘AKDAĞ SİTESİYLE BİR İLGİM YOK’

Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ bir soru üzerine Sanayi Mahallesi civarında bulunan Akdağ Sitesi ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.Ne kendisinin ne de ailesinin böyle bir site ile ilişiğinin olmadığını anlatan Akdağ: ‘Akdağ ismini bizden başka kişilerde kullanıyor. Ayrıca Akdağ Köyü’de var. Sitenin ismi buralardan da kaynaklanmış olabilir. Recep Akdağ ve ailesiyle bu sitenin hiçbir alakası yoktur’ dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25