• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Ak Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan Chp’ye Kent Meydanı Tepkisi

Ak Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan Chp’ye Kent Meydanı Tepkisi
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, “CHP, Gezi’de olduğu gibi yeni bir park provakasyonu peşine düşmüş olmalı ki; bu kez Yakutiye Kent Meydanı’nı seçti.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Erzurum’daki seçim TIR’ının Yakutiye Kent Meydanı’na izinsiz girişine bir tepki de, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’tan geldi. İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Yakutiye Kent Meydanı’na gece saatlerinde giriş yaparak çevreyi tahrip eden CHP TIR’ını, demokrasi adına kara bir leke olarak niteledi. Meydana girişin yapıldığı kapıları kırmak ve ağaçları da yerinden sökmek suretiyle Lalapaşa Camii önüne park eden CHP TIR’ının akıllara yeni bir ‘Gezi Senaryosu’nu getirdiğini vurgulayan Yeşilyurt, “Hadi bunların çevreye, yeşile ve ağaca sevgisi yok; onu zaten Gezi’den biliyorduk. Peki, bu zihniyetin tarihe ve tarihi eserlere de mi saygısı yok?” diye sordu.Yeşilyurt, “Bu tablo gösteriyor ki; CHP yeni bir oyunun peşinde. Ama bu iş için yanlış adres seçtiler. Çünkü Erzurum halkı bunların değil akıllarından geçeni, ciğerlerini bile bilir” şeklinde konuştu.“

CHP ZİHNİYETİNDEN BU BEKLENİRDİ, ŞAŞIRMADIK…

”Yakutiye Kent Meydanı’nın seçim sürecinde hiçbir siyasi partinin propaganda faaliyeti için kullanılmadığını ve ilgili belediyenin de bu konuda yasak getirdiğini hatırlatan Fatih Yeşilyurt, “Siz önce kuraldan kaideden, demokratik hak ve hukuktan bahsedeceksiniz, sonra da kalkıp tüm kural ve kaideleri, demokratik hak ve özgürlükleri alt-üst edeceksiniz. Ortaya koyulan eylem itibariyle tam da CHP’ye yakışır bir tavırdır bu. Dolayısıyla hiç şaşırmadık” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR YENİ BİR GEZİ OYUNUN PEŞİNDE”

CHP’nin seçim TIR’ının Yakutiye Kent Meydanı’ndan çıkarılması yönünde ilgili partinin yetkilileriyle belediye görevlilerinin yaptığı görüşmelere de dikkat çeken İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, “Yaptıkları bu saygısızlık yetmiyormuş gibi, CHP’li yetkililerin sergilediği nezaket dışı tavırlar, meselenin aslında seçim TIR’ı olmadığını gözler önüne sermiştir. CHP zihniyeti ve bu zihniyetin Erzurum’daki uzantıları, öyle görünüyor ki yeni bir Gezi oyunun peşine düşmüş ve bu uğurda her türlü hukuksuz girişime de yeşil ışık yakmıştır. Unutulmamalıdır ki; Erzurum, kokuşmuş, çirkin ve siyasi ahlaktan uzak bu tarz girişimlere pabuç bırakacak bir memleket değildir. Hele CHP’nin art niyetli ve başından sonuna provokasyon kokan oyunlarına gelecek bir memleket hiç değildir” diye konuştu.Yeşilyurt, konunun adli makamlara iletildiğini ve konunun yakın takipçisi olacaklarını da, sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25