• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ak Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir: “Erzurum Ak Coğrafyadır”

Ak Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir: “Erzurum Ak Coğrafyadır”
Aydemir, Erzurum esnafının ülke ufkunu 28 şubatvari projelerle karartmak isteyenlere izin vermeyeceğinin altını çizdi.

Erzurum esnafının ülke ufkunu 28 şubatvari projelerle karartmak isteyenlere izin vermeyeceğinin altını çizen Aydemir, ‘Bu şehrin manevi sahiplerinin ruhu, kanaat önderlerimizin duası, halkın AK rızası, esnafımızın ahi duruşu, inanca set çekmek isteyenlerin önündeki en güçlü engeldir. “ dedi.

AYDEMİR DEĞERLENDİRME YAPTI

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Alvarlı Efe Hazretlerinin ‘Erzurum Kilid-i mülki İslam’ın’ tarifini hatırlatarak, ‘Şehri Mübarek vasıflı Erzurum’un yegane sırrı, esnafında ifade bulan Ahi’lik terbiyesi ve duruşudur. Erzurum, esnafının ortaya koyduğu ruh ile ‘Mevlaya emanettir’ dedi.

KUTLU DİRİLİŞİN ÖNCÜLERİ

İstanbul da olduğu gibi Anadolu’nun fethinde de, ordulardan önce esnafın etken olduğunu hatırlatan Aydemir, ‘Ahmet Yesevi’nin yüreklerde yaktığı ilahi aşkı Anadolu’nun fethinden önce bu mübarek coğrafyada yaşayarak yaşatanlar esnafımızdır. Anadolu Bacılarıyla birlikte, İslam’ın ortaya koyduğu yüksek ahlakı bu kutlu topraklarda, zenaat, sanat ve ticarette yaşatarak gönüllere giren alperenlerimiz, esnafımız, kutlu bir dirilişin öncüsü olmuşlardır. Bugün Erzurum kimliğini tarif eden dadaşlık kavramının temsilcileri de, aynı ruhu ayakta tutan esnafımızdır’ diye konuştu.

ERZURUM’U MANADA DİRİ TUTAN GERÇEK VE ESNAFIMIZ

Erzurum’u manada iri ve diri tutan gerçeğin milli ve manevi hassasiyet ve dikkatler olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Bizim esnafımız İslam ahlak ve terbiyesinin temsilcileridir. Bu şehrin tarihinde hep öyle olmuştur. Efsanelerimizde, destanlarımızda ufuk açanlar onlardır. İslam dininin sadece lafızda kalmayarak, hayatta uygulanması, esnafımızın, yani ahi terbiyesini yaşatanların eseridir. Taşı, toprağıyla her zerresi bir asaleti temsil eden Erzurum’un milli mücadele ve kurtuluş harbi döneminde yazdığı destanın öznesi de dadaş esnafıdır.” ifadelerini kullandı.

DADAŞ İMANI 28 ŞUBATÇILARA İZİN VERMEYECEKTİR

Türkiye’de yaşanan son siyasi gelişmelere değinen Aydemir, ‘Bugün 28 şubat zulmünü halka reva görenler yine gündemde. Başörtüsünü sadece bir ritüel olarak görenler, kıblesini değiştirenler,Diyanet işlerini kapatma hevesine kapılanlar, bu millete inançsızlık kefeni biçenler, 7 Haziran sonrası için karanlık bir senaryoyu sahnelemek peşinde. İnanan insanları fişleyerek kamudan ötekileştirenler, baş örtüsüne hakaret ederek, kızlarımızı, kardeşlerimizi yüksek öğretim hakkından mahrum bırakanlar, ‘Kabe Arabın olsun’ hakaretini bir nakarat halinde seslendirenler çirkin tezgahlar kurma gayretinde. 2003 yılında halkın gönül oylarıyla iktidara gelen AK Dava’nın sona erdirdiği inanç zulmünü yeniden iktidar etmek telaşında. 2003 sonrasında AK Davaya yüreğini adayarak, 28 şubat zihniyetine set çeken esnafımız, 7 haziranda bu çirkin senaryoları yırtarak, bir kez daha sahiplerinin yüzüne çalacaktır.’ dedi.

13 YILLIK HİZMET DESTANI

‘İnanç olmadan hiçbir şey olmaz. Hiçbir eser vücuda getirilemez’ diyen Aydemir, ‘AK Dava 2003 sürecine inanç önüne konulan setleri yıkarak girdi. 12 yılda Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da sosyal ve ekonomik bağlamda bir kutlu diriliş başladı. Yalnız Allah önünde eğilenler ve yalnız Allah korkusunu yüreğinde barındıranlar 12 yılda ulaşımdan enerjiye, turizmden tarıma, eğitimden sağlığa kadar hayata dair her konu ve alanda yatırımlarla halka hizmet verdi. Yol vermeyen Ovit’ler Ferhatça bir aşkla delindi, Kop’lar aşıldı, Cankurtaranlar geçitleşti. Halkın yüreğine hakça üslüpla ulaşan AK Dava 600 kilometreyi aşan Duble yollarda hizmet seferberliği kaydetti. 28 şubat zulmünün altında imzaları bulunanların rüyasını bile göremedikleri 2’inci üniversiteyi gençlerin hizmetine sundu, üçüncü üniversiteyi projelendirdi. 2003’e kadar sadece bir Doğu Anadolu Şehri olmaya mahpus edilen Erzurum’U bir milyar dolarlık turizm ve kış sporları tesisleriyle donatarak Dünya gündemine taşıdı. Bakü-Tiflis-Ceyhan’dan sonra NABUCCO ve TANAP gibi küresel dikkatlerin toplandığı enerji hatlarını Erzurum’la buluşturdu. Yıllarca sağlıkta sadece bir Numunesi olan Erzurum kampus ve Bölge Eğitimaraştırma Hastanesi yatırımıyla sadece bölgesinin değil Ön Asya ülkelerinin de sağlık merkezi haline geldi. Tarımda bir ufuk olan DAP’ı projeden hayata geçirdi, Erzurum’u DAP merkezi haline getirdi, sadece beş yılda 21 milyarlık katma değeri bu şehrin kırsal kesim yaşayanlarının hizmetine adadı. Erzurum’u 12 yılda Türkiye konuştu, Dünya konuştu. Şimdi meydanlarda mukaddesat nutukları çekerek milli ve manevi değerleri istismar edenler yani 28 şubat kararlarının altına imza atanlar ise sadece seyretti.” vurgusunu yaptı.

AYDEMİR TEBRİZKAPI ESNAFIYLA BULUŞTU

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir seçim çalışmaları kapsamında Tarihi Tebrizkapı Çarşısı esnafıyla buluştu. İşyerlerinde, dükkan ve tezgahlarda esnafın konuğu olan Aydemir, 2015-2023 sürecine dair hizmet öngörü ve düşüncelerini anlattı. Esnafın değerlendirme ve tespitlerini dinleyen Aydemir, ‘Tebrizkapı esnafıyla hizmet ufkumuzu büyüttük.’ dedi.

İŞTE GÜCÜMÜZ, İŞTE KALAMIZ

Erzurum esnafının ülke ufkunu 28 şubatvari projelerle karartmak isteyenlere izin vermeyeceğinin altını çizen Aydemir, ‘Bu şehrin manevi sahiplerinin ruhu, kanaat önderlerimizin duası, halkın AK rızası, esnafımızın ahi duruşu, inanca set çekmek isteyenlerin önündeki tek ve en güçlü engeldir. Ve Erzurum ve Türki

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25