• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

AK PARTİ'DE KONGRE HEYECANI

AK PARTİ'DE KONGRE HEYECANI
AK Parti bugün 2. Olağanüstü Kongre'sini gerçekleştirecek. İşte detaylar...

AK Parti, bugün Ankara Arena spor Salonu’nda 2. olağanüstü kongresini yapıyor.  ‘Kutlu Yürüyüşe Devam’ sloganı ile düzenlenen kongreye temayül yoklamasında  partililerin yüzde 85’nin desteğini alan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik BakanıBinali Yıldırım tek aday olarak giriyor. Yıldırım, seçim sonucunda Ak Parti’nin üçüncü genel başkanı olacak. Kongre  salonu binlerce partili tarafından Sabah saatlerinden itibaren hınca hıç dolduruldu.


--7071552.jpeg
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Kongre için Ankara ve kongre salonu çevresinde  yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salonun çevresi bariyerlerle çevrildi. Arama noktaları oluşturuldu. Kongrenin yapılacağı salon ve çevresinin yanı sıra Ankara'ya giriş noktalarında da yol üzerinde arama yapıldı. Ankara Tren Garı'nın ana girişi dün gece saat 23.00'ten sonar yolcu girişine kapatıldı. Ayrıca, saat 05.00'ten itibaren banliyö trenleri, Ankara Gar İstasyonunda yolcu indirim ve bindirim yapmadı. Salona girişte ise en az üç aramadan geçerek girebilmek mümkün oldu.
 

--7071554.jpeg
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDAN GELDİLER 
 Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık bin 300 otobüsle kongreye geldi. Kongre salonu hınca hınç doldu. Salonun dışında bahçeheye büyük bir çadır kuruldu. O çadır da dolu. Çadıra dev ekranlar yerleştirildi.  Kongre salonu  içi ve dışında bin 100 civarında görevli  ve binlerce polis görev yapıyor. Kongrenin saat 11:00 sıralarında  Başbakan Ahmet Davutğlu’nun salona gelmesiyle başlaması bekleniyor.

--7071556.jpeg
 
KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM  SLOGANLAŞTI
Salonda kırmızı ve beyaz kartonlardan karegrafi hazırlandı. Kutlu yürüyüşe devam sloganını tribünler karşılıklı slogan şeklinde seslendirmeleri dikkat çekti. Salonda yapılan anonslarda İzmir ve Erzincan’ın ayrı heyecanı ve ayrıcalığı olduğu vurgulandı.

--7071558.jpeg
 
İKİ İSİM  3 KEZ KONUŞACAK
Kongrede sadece Başbakan Ahmet Davutoğlu ve  Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım birer konuşma yapacak. Bu konuşmanın ardından seçimlere geçilecek. Önce genel başkan seçimi yapılacak daha sonara ise MKYK, Disiplin Kurulu , hakem heyeti seçimleri yapılacak. Aralarında vekillerin de bulunduğu 6 alt çalışma grubu oluşturuldu.6 bin kişiye davetiye gönderildi. Tribünleri binlerce partili doldurdu.
 
BİN 470 DELEGE OY KULLANACAK
Kongrede  bin 470 delege oy kullanacak. Yıldırım'ın, AK Parti 3. Genel Başkan'ı olarak tarihe geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurucu Genel Başkan olarak AK Parti'de 13 yıl 13 gün görev yaparken,  Davutoğlu, is e 20 ay 25 gün  görev yaptı.
 
"KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM" PANKARTLARI
Arena Spor Salonu'na, bugüne kadar partinin genel başkanlığını yapmış Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları asıldı. Salonda AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" yazılı pankartlar ile "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek Vatan, tek devlet, İlk günkü aşkla, Büyük millet büyük güç, Kutlu yüyüşe Binali Yıldırım’la devam, hedef 2023, Yolun Açık Türkiye,  Hep birlikte yeni Türkiye, birlik dirlik kardeşlik”  yazılı pankartlar da dikkati çekiyor.
 
ADAY OLABİLME ŞARTI
Bir ismin aday olabilmesi için delegenin yüzde 20’sinin teklifi gerekiyor.  AK Parti kulislerinde ikinci bir ismin aday olmayacağı konuşuluyor.  Ancak Ak Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş geçen gün  bir adayın çıkabilmesinin şartı şöyle açıklamıştı: "Kongrede yeni genel başkan adayı çıkar mı, çıkabilir. Ama aday olabilmenin şartları var; delegenin yüzde 20'sinin teklifini alacak bir aday olması lazım. Çıkar mı, çıkabilir tabii... Biz demokrasiye inanıyoruz"

KİM KABİNEYE GİRECEK?
AK Parti’de kongre sonrası hem parti yönetiminde hem de kabinede revizyon bekleniyor. Ak Parti kulislerinde cevabı en çok merak edilen soru kabinedeki revizyon ve kimlerin bakan olacağı. Ak Parti kulislerinde kabineye yeni girecek isimler arasında adı en çok konuşulanlar  Mustafa Şentop, Nihat Zeybekçi, Erol Kaya, Ömer Çelik ve Nurettin Canikli.


 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25