• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

AK PARTİLİ FIRAT YENİ ANAYASAYI ANLATTI

AK PARTİLİ FIRAT YENİ ANAYASAYI ANLATTI
Ak Partili aday Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarına kent merkezinde devam ediyor. Seçim çalışmasına başladığı ilk günden hukukçu kimliğini ön plana Fırat, yeni anayasaya dikkat çekerek, “Yeni anayasa Yeni Türkiye’nin olmazsa olmazıdır” dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarını şehir merkezinde sürdürdü. Fırat beraberinde partililer ile birlikte ilk olarak Şehitler, Nene Hatun, Uzun Ahmet, Hacıgaz mahallelerini ziyaret etti. Mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Fırat, sorunların çözümü ile ilgili gerekli görüşmeleri yaparak çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

Yeni anayasa ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Fırat kendisinin de bir hukukçu olduğunu hatırlatarak:

“Sivil bir anayasadan bahsediyoruz sürekli. Sivil bir anayasa hak olmuştur artık. Ülkemizdeki darbe izlerini taşıyan simgeleştiren bu tabloyu yıkacağız artık. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ile birlikte yapacağımız reformlarla demokrasimizin ilerlemesi ve yönetim kalitemizin daha da iyileşmesi; bir taraftan ekonomik gelişmeyi hızlandıracak, insani kalkınmamıza hız verecek, diğer taraftan da uluslararası alanda Türkiye’yi daha saygın ve cazip bir ülke haline getirecektir” dedi

Fırat daha sonra Bezirhane , Sığırlı, Güllü, Çeperli, Yıkılgan, Toparlak mahallesi ve Nebi mezrasını ziyaret etti. Bu mahallelerde vatandaşların yakın ilgi gösterdiği Fırat’a vatandaşlarda yakın ilgi gösterdi.

Vatandaşlara Başkanlık sistemi hakkında bilgi veren Fırat:

“Mevcut sistem siyasetin sorun çözme kapasitesini zaafa uğratarak Türkiye’yi on yıllarca koalisyon hükümetlerine mahkum etmiş, zayıf ve istikrarsız yönetimlere mecbur kılmış, pek çok köklü siyasi ve ekonomik sorunun derinleşmesine yol açmıştır. Son 12 yılda adalet sisteminde köklü iyileştirmeler yaptık, sorunları önemli ölçüde azalttık. Hükümet modellerinin tartışılacağı zemin kuşkusuz demokratik bir anayasal zemin olacaktır. Bu zemini de inşallah hep birlikte oluşturacağız. Bunun için de İnşallah 400 milletvekili hedefimiz doğrultusunda Erzurum’da da 6 milletvekili çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25