• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

AKDAĞ YENİDEN SAĞLIK BAKANI...BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ...İŞTE YENİ KABİNE

AKDAĞ YENİDEN SAĞLIK BAKANI...BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ...İŞTE YENİ KABİNE
Başbakan Davutoğlu'nun istifasının ardından, 65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın yeni Bakanlar Kurulu listesi açıklandı. Kabine'de Efkan Ala ve Recep Akdağ'ın isimlerinin yer alması Erzurum'da seviçle karşılandı

İşte günlerdir merak edilen 65. hükümetin yeni kabinesi:

Başbakan: Binali Yıldırım

Başbakan Yardımcıları:  Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Kaya

Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfekçi

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunmak üzere saat 10.30'da Beştepe'ye geldi.

KOMŞULARI İLE SELAMLAŞTI 

Yıldırım evinden ayrılırken bazı vatandaşlar sevgi gösterisinde  bulundu.Bir mahalle sakininin "Seninle gurur duyuyoruz." sözlerine Yıldırım,  "Sizlere layık olmaya çalışacağız" karşılığını verdi.

"SİZ ÇAĞIRIN BEN GELİRİM"

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, kapıda kendisini bekleyen gazetecilere çok kısa bir açıklama yaptı. Sabahın erken saatlerinde kendisini beklemeye başlayan gazetecilerin yanına giden Binali Yıldırım, "Arkadaşlar sabahın erken saatlerinde buraya gelip bekliyorsunuz, az, susuz. Ben sizin için üzülüyorum. Bu kadar erken gelmeyin. Siz çağırın ben gelirim" dedi. Yıldırım bu sözlerinin ardından makam aracına binerek Cumhurbaşkanlığı'na doğru yola çıktı.  Binali Yıldırım saat 10.30 sularında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giriş yaptı. Sivil plakalı araçla Beştepe'ye gelen Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni kabine listesini sundu. Yıldırım, kabinede yer alan isimleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklayacak.

57440e0218c7733dc8f9f482.jpg

JET HIZIYLA YENİ KABİNE

Saat 10.00'da Erdoğan'a hükümetinin listesini sunacak olan Yıldırım, kabinesinin onaylanmasının ardından, Meclis'te Genel Başkan ve Başbakan sıfatıyla ilk grup toplantısını yapacak, ardından da MYK'yı açıklayacak. 65. Hükümet programının bugün Meclis'te okunmasıyla devam etmesi bekleniyor. Hükümet programının görüşmeleri 27 Mayıs Cuma, güven oylaması ise 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

Saat 11.30'da partisinin grup toplantısına başkanlık edecek olan Yıldırım, yeni kabine listesi ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini de burada açıklayacak.

KULİSLERDEN SIZAN YENİ KABİNE

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MKYK’ya girememişti. Bu isimlerden çoğunluğunun kabinedeki yerini koruyacağı kaydedilirken, Yalçın Akdoğan’ın kabine dışında kalacağı ifade ediliyor. Başbakan yardımcılıklarının sayısının 5’ten 4’e düşürülmesi planlanırken, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin Mehmet Şimşek’in yerine ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı’na getirilebileceği kaydediliyor.

PROGRAMIN OKUNMASI BEKLENİYOR

65. Hükümet programının da bugün TBMM Genel Kurulu’nda okunması planlanıyor. Programın okunmasından 48 saat geçtikten sonra program üzerinde siyasi parti grupları tarafından gerçekleşecek görüşmelerin 27 Mayıs Cuma günü yapılması, yeni hükümet için güven oylamasının ise, 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

1243938_620x410.jpg

PLAKASI DİKKATLERDEN KAÇMADI

65. Hükümeti kurmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın kullandığı aracın plakası dikkat çekti. Yıldırım, Binali ve eşi Semiha'nın baş harflerinden oluşan "06 BS 2210" plakalı araçla Külliye'ye hareket etti. Plakadaki harflerin Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın isimlerinin baş harflerinden oluşuyor.

Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde bin 405 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunmasının ardından, Erdoğan, 65. Hükümeti kurma görevini Binali Yıldırım'a vermişti.



 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25