• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Ali Korkut: "CHP'nin Gezi Planı Tutmamıştır"

Ali Korkut: "CHP'nin Gezi Planı Tutmamıştır"
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, CHP Milletvekili adayı tarafından provokasyon yapmak amacıyla Yakutiye Kent Meydanına zorla, bir gece yarısı sokulan tırın alandan kaldırılmasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erzurum’da bir "Gezi" sendromu oluşturmak istendiğini öne süren Korkut, "Memlekete bir çivi çakmamış zihniyet, Yakutiye Kent Meydanına zarar vermiştir. İnsanlar kışkırtılmaya, birbirine düşürülmeye çalışılmıştır. Buna Erzurum insanı fırsat vermemiştir, vermeyecektir" dedi.Ali Korkut, SeçimKurulu izni olmadan, zorla ve bir gece yarısı Yakutiye Kent Meydanında cami önüne CHP tırı çekildiğini belirterek, yapılanlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Ali Korkut, "Zorla, zorbalıkla girerek alanda tahribat oluşturulmuştur. Ben kendilerine alanın SİT alanı olduğunu, mümkün olmadığını söyledim. Biz kanunlar ölçüsünde, belediyenin yetkileri içerisinde zabıtamızı görevlendirmek suretiyle tırı oradan kaldırdık. Tırın orada olması, alanın diğer partilerin de akınına uğrayacağını söyledik. Dinlemediler. Agresif tavırlarla, yalan dolanla farklı amaç peşinde koşmak istiyorlar. Siyaset insanlarla yapılır. Agresif hareketlerle bir yerleri işgal ederek yapılmaz. Geçmişte de benzer şeyleri yaptılar. üç ağaç bahanesiyle insanları sokaklara döktüler, Gezide yaptıkları senaryoyu burada ortaya koymak istediler. Ancak Erzurum halkının ciddi manada devletin yanında olduğunu, bu tür provokasyonlara fırsat vermeyeceğini gördüler" dedi.

"ŞOV, OY GETİRMEZ"

Korkut, "Bunların başı hiçbir seçimde yerden kalkmadı" diyerek, şöyle devam etti: "7 Haziran’da da bu agresif tavırlar, kışkırtmalar insanımızda yer tutmayacaktır, taban bulamayacaktır. Dün ve bugün Gonca hanımın attığı tivitler var. Ben genç bir milletvekili kardeşime bu tavırları yakıştıramıyorum. ’Bir ömür ensende olacağım, hesaplarını çıkartacağım’ diyor. Buyursun gelsin. Benim hiç verilmeyecek hesabım olmadı. Benim dokunulmazlığım da yok.Bakın size tivitleri okumak istiyorum; şimdi bazı yayın organları da bunları gerçekmiş gibi değerlendirmişler. Sosyal medya bu yalanlarla yıkılıyor. Oysa alanda yapılanlar baştan sona kadar kamerayla kaydedilmiştir. Ne bir polis cop kullanmıştır, ne de Zabıtamızın elinde cop vardır. 100’lerce zabıta deniliyor, bizim topu topu 24 zabıta arkadaşımız orada görev yapmıştır. Zaten 100 zabıtamız bulunmamaktadır. Şimdi bu hanımın hayal ürünü, halkı ve insanları yanıltan, kandırabileceğini sandığı, bazı kesimlerin de buna sarıldığı tivitlerini bir görelim; Bunlar hezeyandan başka bir şey olabilir mi? Dediğim gibi elimizde düne dair kamera kayıtları vardır. Tamamen yalan ve hayal ürünü bu tivitleri şiddetle kınıyorum. Kamusal alan diye oldu bitti yapmak işgal zihniyetidir."

"CAMİLERİ AHIRA ÇEVİREN ZİHNİYETİN DEVAMI"

Bu zihniyetin geçmiş dönemlerde camileri ahıra çeviren, Ezanı Muhammediyeyi yasaklayan zihniyetin olduğunu belirten Korkut, "Bunlardan başka bir şey beklenemez. Bunlardan tarihi eserlere saygı beklenemez, bunlardan yeşil alanlara saygı beklenemez. Biz orada ekonomik ömrünü doldurmuş ağaçları ilgi kurul ve üniversitenin izniyle, halkın ve STK’nın görüşleriyle yaptık. Yeşil alana benim kadar hassasiyet gösteremezler. Ben bu kardeşime şunu tavsiye ediyorum. Çığırtkanlıkla siyaset yapılmaz. Halka sorun 100 kişiden 99’u bu alana tırın çekilmesini tasvip etmez. Siyaset insanla yapılır, şovmenlikle yapılmaz. Yine bu zihniyetin baha attığı bazı tivitler de var ki ağza alınmayacak, benim ahlaki ve inanç değerleriyle hiç örtüşmeyen tivitler. Bunların ahlaki ve dini değerleri de çok ciddi manada tahribata uğradığı belli. Çok edepsiz, çirkin küfürler yapmışlar. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Bunların halk desteğiyle iktidar olma şansları olmadığı için bu tür provokasyonlara girebilmektedirler. Bunlar bu zihniyetle girdikleri son seçimlerde her zaman mağlup olmuşlardır. Bunlar Erzurum’dan son seçimde 6 bin oy almışlar. Gezi olaylarının bir minisini sahnelemek istediler. Erzurum’un feraseti fazla, vatan sevgisi fazla. Bizim çalışmaları hangi düşünceyle yaptığımızı biliyorlar. Erzurumlu bunların küfür ve provokasyonlarına karşı destek tiviti atıyorlar. Böyle ahlaksız tutumlara karşı dik duruşumuzdan dolayı teşekkür ediyorlar" dedi.

"7 HAZİRAN’A KADAR PROVOKASYON BEKLİYORUM"

Ali Korkut, seçimlere kadar bu zihniyetin birçok provokatif eylemi sahneleyeceğini beklediğini belirterek, "Erzurum’da bu tür provokatif olaylar yenilenecektir. Bu aday kardeşimizde bu tür şovmenliklerle, kendine gelecekte yer arıyor. Bizim arkadaşlarımız bu adayla iletişime girmek istediler ancak hakaretle karşılaştılar. Biz onun oyunlarına gelmeyiz" dedi."Cami avlusu ve musalla taşına bayrak astılar. Bu provokasyon mudur?" sorusuna Ali Korkut, "Evet, cami önüne tır konulur mu? Burada restorasyon yapılıyor. Oradaki çalışmaları engelliyorsunuz, insanların geçişlerini engelliyorsunuz. Musalla taşına kadar çıkmalarını ben doğal karşılıyorum, zihniyetleri bu. Bir çivi çakmışlar mı? Bir hizmetleri var mı? Kalkmış benimle boy ölçüşüyorlar. Ben yüzde 65 ile seçilmiş bir insanım. İlk seçimde yüzde 56 aldım, ikinci seçimde yüzde 65 destek buldum. Bu halkın benim hizmetini onaylıyor olması sonucudur.Bunlar izin var diye de yalan söylüyorlar. Seçim kurulunun Yakutiye Kent Meydanı ile ilgili bir kararı yoktur. Yalnızca MHP stantlarının olduğu alanla ilgili karar var. Kendileri de o bölgede stant açabilirler. Bunu söyledik, ama onların derdi başka.Yakutiye Kent Meydanı, tarihi bir alandan oluşmaktadır, SİT alanı ilan edilmiştir. Yakutiye Kent Meydanı’nda seçim çalışması yapılmasıyla ilgili, TIR veya başka türlü stant konulmasıyla ilgili CHP veya başka bir parti tarafından talep yapılmamıştır. Seçim Kurulu’nun alanla ilgili herhangi bir kararı bulunmamaktadır.Bu insanlar, ellerinde izin varmış gibi halkı ve kamuoyunu aldatmaktadırlar. İşleri güçleri bu, bunlarda başka ne beklenir" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25