Merhum Raci Alkır’ın oğlu sanatçı Vahit Alkır, “Babam ömrünü bu ülkeye ve müziğe adamış bir kimseydi. Bugün O’nun adının son derece kıymetli bir liseye verilmesinden ötürü evlatları olarak çok mutluyuz” dedi.
Raci Alkır isminin, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un teklifi ile bir liseye verilmesi sonrasında, merhum Alkır’ın oğlu sanatçı Vahit Alkır ve kızı Nesrin Alkır, geçen hafta Vali Okay Memiş’i ziyaret ederek, gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ettiler.
Vali Memiş, “İsabetli bir karar verdik”
Vali Okay Memiş, ziyaret sırasında, “Ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı gelen müspet tepkilerden gördük” dedi.
Merhumun oğlu Vahit Alkır ise, babasının ömrünü sanata ve müziğe verdiğini ve yüzlerce eserin bugünlere ulaşmasına sebep olduğunu hatırlattı. Merhum Alkır’ın oğlu sanatçı Vahit Alkır, “Konunun gündemi geldiği andan itibaren bize her konuda destek veren Palandöken Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener ve TRT Erzurum Radyosu Koro Şefi Raci Alcan’a kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Alkır kardeşlerden Vali Memiş’e teşekkür ziyareti

Türk Halk Müziği’nin ülke çapında en büyük isimlerinden biri olan ve “Türkü Paşa” namıyla müzik dünyasına ismini altın harflerle yazdıran merhum Raci Alkır, adının verildiği “Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi”nde nesilden nesle hep anılacak.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 18:54 - Clean Room Nedir?
- 18:52 - Ahşap Kiriş Nedir?
- 18:43 - Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank harekete geçti! Kredi fırsatı 387 lira...
- 18:39 - DAGC Demir Bilirdönmez’i ölüm yıldönümünde andı
- 18:34 - Koah hastası yaşlı kadını evine ulaştırmak için büyük çaba sarf ettiler
- 10:21 - GSS ve Bağ-Kur prim borcu olanlara müjde! Resmen değişti...
- 09:01 - Sokağa çıkma yasağıyla ilgili flaş gelişme! Muaf sayılacaklar
- 19:28 - 22 Ocak koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
- 18:40 - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesinin konuğu oldu
- 17:55 - Aşkale’de çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi
- 16:28 - Vali Okay Memiş, Aşık Sümmani Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu
- 13:24 - Güz yarıyılı eğitim öğretim dönemi sona erdi
- 11:43 - İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALİH KAYGUSUZ’DAN YARIYIL TATİLİ MESAJI
- 11:06 - Minikler işaret diliyle korona virüse dikkat çekiyor
- 09:28 - MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ İLE İŞ DÜNYASI ÇALIŞTAYDA BULUŞTU
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.