• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ambulans Şoförleri İleri Sürüş Teknikleri Eğitiminden Geçti

Ambulans Şoförleri İleri Sürüş Teknikleri Eğitiminden Geçti
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi’nde görevli ambulans sürücüleri, uzman eğitimciler gözetiminde eğitimden geçti.

Ambulans sürüşleri konusunda daha deneyimli ve pratik personel yetiştirmek ve vakalara süratle müdahale etmelerini sağlamak amacıyla, uzman eğitmenler gözetiminde bir takım teorik testlerden geçen ambulans şoförleri, eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Erzurum 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli 12 ambülans sürücüsü, özellikle tercih edilen yağışlı ve kaygan yolda hünerlerini sergiledi.

Hastalara daha kısa sürede ve emin bir şekilde ulaşması için yapılan “İleri Sürüş Teknikleri” eğitimi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü karşısındaki trafiğe kapalı alanda yapıldı.Uzman TrafikEğitmenleri ve ambülansta görevli ATT ve Paramedik personel eşliğinde yapılan sürüş teknikleri eğitimlerinde ambülans sürücülerinin kaygan yolda manevra, viraj kabiliyeti, ileri ve geri sürüş teknikleri ile araca hakimiyetleri test edildi.

Verilen eğitimlerde acil yardıma muhtaç hastalara daha kısa sürede ulaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, personelin bu eğitimlerle daha pratik ve etkin görev yaptığını ve vatandaşların da kendilerine bu konuda güvenmelerini istedi.Serhat Vançelik gerek ambulans sürücüleri gerekse 112 Acil’de görevli Acil Tıp Teknisyenleri ile Paramedik personellerin bu tür teorik ve pratik eğitimlerle daha etkin hale getirildiğine vurgu yaparak, “İstiyoruz ki acil yardıma muhtaç olan ve canlarını bize emanet eden vatandaşlarımıza kısa sürede ulaşalım ve onlara gerekli tıbbi müdahaleleri zamanında yaparak, hastanelere kazasız ve emin bir şekilde ulaştıralım.” dedi.Vançelik, günün 24 saati görevi başında olan sağlık personelinin gece-gündüz demeden vatandaşın hizmetinde olduğunu, özellikle yağışlı bir ortamda 112 şoförlerine yönelik yaptıkları eğitimleri başarıyla tamamlayan personelleri tebrik etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25