• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Erzurum -1 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu
Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Partili Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunun yeni sahibi belli oldu. Melih Gökçek'in istifasının ardından boşalan koltuğa 136 oyun 104'ünü alan Mustafa Tuna oturdu.

Belediye Meclisi'nde 100 oyu bulunan AK Parti'nin adayı olan Mustafa Tuna'nın 104 oyla seçilmesi, başka partilerin de destek verdiğini gösterdi. MHP Grubu, seçim öncesinde seçilecek başkanı destekleyeceklerini duyurmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya bugün düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin adayının Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna olduğunu açıklamıştı.

GÖKÇEK'TEN 23 YIL SONRA VEDA ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği 6 isimden birisi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 28 Ekim günü yaptığı basın toplantısında “Cumhurbaşkanı tarafından istifam istendi. Cumhurbaşkanı’nın emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum.” diyerek 23 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etmişti.

SEÇİM BUGÜN

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi de bugün saat 14.00’da Gökçek’ten başkanlık seçimi için olağanüstü toplandı. Seçimin ilk turunda AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna 136 oyun 104'ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildi. Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin sandalye sayısı 100. CHP ve MHP ise seçimde aday çıkarmadı.

MUSTAFA TUNA KİMDİR? 

1957 yılında Şarkışla'ra doğan Tuna, 1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Mühendis unvanı aldı. 

Tuna'ya 1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından doçent unvanı verildi. 

Tuna, özel sektördeki uygulama çalışmalarına paralel olarak, çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürdü. 

İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı olan Mustafa Tuna, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesi. 

2002 – 2007 yılları arasında Ankara Milletvekili olarak görev yapan Tuna,

29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığı'na seçildi.

VEKALETEN ÖLMEZ OTURUYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 28 Ekim'de istifasını açıklayan Melih Gökçek'in yerine Ali İhsan Ölmez vekalet ediyor.

MUSTAFA TUNA ANKETTEN BİRİNCİ OLARAK ÇIKMIŞTI

Geçen cumartesi günü gerçekleşen temayül yoklamasında Mustafa Tuna birinci çıkmıştı.

Önceki günde AK Parti'de “Melih Gökçek’in yerine kim gelsin?” yoklaması yapılmış ve sandıktan sırasıyla Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk çıkmıştı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25