• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Ankara’da Açıköğretim Fakülteleri konuşuldu

Ankara’da Açıköğretim Fakülteleri konuşuldu
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, bünyelerinde Açıköğretim Fakültesi bulunan üniversitelerin rektörleri ve ilgili fakülte dekanlarıyla bir araya geldi.

Ankara’da gerçekleştirilen Açıköğretim Fakültelerinin öğretim kalitesinin geliştirilmesi ve sorunlarının çözülmesine yönelik toplantıya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve ilgili fakültelerin dekanları katıldı. 
Toplantıda Üniversite Rektörleri ve Fakülte Dekanları, YÖK’ten beklentilerini dile getirerek, gerçekleştirilen projeler, sorunlar ve talepler hakkında fikir alışverişinde bulundu. 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Açıköğretim Fakültelerindeki öğretim kalitesi ile ilgili, Yükseköğretim Kurulunun hedefleri hakkında açıklama yaparak Açıköğretim sisteminin mevcut durumunu değerlendirdi ve geleceğine yönelik yapılacak olan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. 
Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Açıköğretim Fakültemizde gerçekleştirilen kalite geliştirme çalışmaları ile geleceğe yönelik projelerimiz hakkında Dekanımız Prof. Dr. Cafer Çelik kısa bir sunum yaptı. Daha sonra yeni öğretim yılında açmayı planladığımız programlar hakkında YÖK yetkililerimizle istişarelerde bulunduk. 
Yeni YÖK vizyonu kapmasında çalışmalarımızı yürüttüğümüzü kendileriyle paylaştık. Bu vizyon dijitalleşmeyi de içine alıyor. Yeni dünya düzeninde artık eğitim, mesafe tanımaksızın verilebiliyor. Biz de bu gelişmeleri yakından takip ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. YÖK’ün belirlediği hedefler, bize de ufuk açıyor. Bu vesilesiyle göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Çeşitli konular hakkında fikir alışverişlerinde bulunduklarını belirten Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik ise Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulundu ve geliştirilen projeler hakkında bilgi verdi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25