• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

AŞIKLAR ŞEHRİ PARİS, ROMANTİK ÇİFTLERİ BEKLİYOR

AŞIKLAR ŞEHRİ PARİS, ROMANTİK ÇİFTLERİ BEKLİYOR
AŞIKLAR ŞEHRİ PARİS, ROMANTİK ÇİFTLERİ BEKLİYOR

Aşıklar şehri ve romantizmin başkenti olarak anılan Fransa'nın anakenti Paris, ziyaretçilerini rüya gibi bir seyahate davet ediyor. Woody Allen'ın Midnight in Paris filminden ilhamla adeta bir masal şehri olarak anılabilecek olan Paris, tarihi binaları, sanat eserleri, zengin eğlence mekanları ve eşsiz mutfağı ile misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Kulağınızda ince ince Edith Piaf ezgileri duyacağınız bu romantik geziye  Sunexpress ile hazır mısınız?

 

Paris'te Görülmesi Gereken Yerler:

 

Eyfel Kulesi

Fransa'nın simgesi olan Kule, tam olarak 324 metre yüksekliğinde. Muhteşem bir seyir keyfi sunan Eyfel kulesi, yer yıl ortalama 6 milyon turistin uğrak yeri oluyor. İçerisinde müze, restoran ve teras alanları bulunan kulede asansör ve merdivenlerle üst katlara ulaşmak mümkün. Gezi biletleri 13,5 ve 15 Euro olarak fiyatlandırılıyor. Paris'te gidilecek yerler arasında her listede bir numarada bulunan yapının dışarıdan izlenmesi de bir o kadar keyifli. Özel aydınlatması ile şehrin silüetine nakış gibi işlenen Eyfel Kulesi'ni Paris'te çimlere uzanarak izlemeniz de önerilebilir.

 

Louvre Müzesi

Mona Lisa'ya gülümsemek ister misiniz? Pek çok ünlü eserin orijinalinin bulunduğu müze, dünyanın en seçkin eserlerini bir arada bulunduruyor. Cam piramit ile ikonikleşen Müze, içinde ünlü sanatçılara ait 35.000'den fazla esere yer veriyor. Gidilmeden önce görülmek istenen eserlerin işaretlenmesi önerilirken, gezmek için hemen hemen 1 günün ayrılması tavsiyeler arasında yer alıyor. Zaten sanat sizin de hayat damarlarınızdan biriyse, Müze'den çıkmak istemeyeceksiniz demektir.

 

Notre Dame Katedrali

Adeta bir şaheser olan, 170 yılda inşa edilen Katedral, Eyfel Kulesi'nden bile daha çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Yılda 10 milyon kişinin misafir olduğu Motre Dame Katedrali, gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak sınıflandırılıyor. Heykellerle süslü olan yapı, Siene Nehri'nin kıyısında yer alıyor. Kuleleri 8,5 Euro ödenerek gezilebilen yapı, Victor Hugo'nun Notre Dame Kamburu adlı eserinin de ilham kaynağı olarak biliniyor. 19. YY başında yenilenmesi gereken Katedrale dikkat çekmek için eseri yazan Hugo, yapının yenilenmesinde önemli rol oynayan aktörlerden biri olarak anılıyor.

 

Şanzelize Caddesi – Zafer Takı

Dünyanın en meşhur caddesi denebilecek olan Şanzelize Caddesi, üzerinde şehrin en ünlü eserlerinden Zafer Takı'nı bulunduruyor. Modanın kalbinin attığı yer olarak anılan Cadde, alışveriş için lüks mağazaları, şık butikleri, restoranları ve cafeleri ile dikkat çekiyor. Uzun ve geniş bir cadde olan Şanselize, Paris stilindeki zarafetin anahtarı olarak biliniyor. Charles de Gaulle Meydanı'nda yer alan Tak'ın, üzerinde 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerler anısına yakılan ve sönmeyen bir ateş bulunuyor.

 

Ressamlar Tepesi

Şehirde sanata verilen değeri göz önüne seren Ressamlar Tepesi, sokak ressamlarının görülebileceği eşsiz bir sanat merkezi. Hediyelik eşyaların alınabileceği, kendi portrenizi yaptırabileceğiniz, reprodüksiyonlara ulaşabileceğiniz merkez, Sacre Coeur Bazilikası'na oldukça yakın. Pablo Picasso,  Salvador Dali,  Claude Monet,  Vincent van Gogh  ve  Amedeo Modigliani gibi birçok ressamın çalışmalarını gerçekleştirdiği Montmartre Tepesi'ne oldukça yakın olan Ressamlar Tepesi, Salvador Dali Müzesi'ni gezmek isteyenleri de bekliyor.

Disneyland

Disney temalı bir eğlence parkı olan Disneyland, çocuklar kadar yetişkinlerin de tercihi oluyor. Herkesin çocukluğuna dönebileceği merkez, maceraseverleri bekliyor. İçerisinde oyun alanları, adrenalin yükselten oyuncaklar, alışveriş merkezi ve restoranlar bulunduran tematik parkta sıra beklememek için fastpass biletlerin tercih edilmesi öneriliyor.

Orsay Müzesi

Eski bir tren garı olan Orsay, şimdilerde müze olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Heykel ve resimlerin sergilendiği Orsay Müzesi, tarihi dokusu ile Paris'in eşsiz atmosferini hissetmenize imkan tanıyor.

Aşıklar Köprüsü - Pont Des Arts

Romantik şehrin olmazsa olmazı elbette adında “aşıklar” adıyla anılan bir yapı... Aşıklar Köprüsü, uslanmaz aşıkların gözdesi oluyor. Dilek dilenen ve dileğin gerçekleşmesi için kilit asılan köprü rengarenk kilitlerin görüntüsü ile benzersiz bir görsel şölen sunuyor.

Versay Sarayı

İhtişamlı mimarisi ve görkemli bahçeleri ile bilinen Versay, Avrupa'nın en büyük saraylarından biri. Hem içi hem de bahçeleri görülmeye değer olan Saray, Paris'in 20 km kadar dışında yer alıyor. Politik ve bürokratik pek çok önemli olaya şahitlik eden Saray, aynı anda 20.000 kişiyi misafir edebiliyor.

 

Paris denince akla gelen ve her gidenin muhakkak görmesi önerilen yerleri ziyaret ettikten sonra Fransız mutfağının gözde yemeklerini tatmayı da unutmamalısınız. Gastronominin merkezi olarak bilinen Fransa'da, soğan çorbası, kaz ciğeri, salyangoz yemeği ve tatlı olarak da creme brulee tatmalısınız. Özel şaraplara eşlik edecek peynirleri de özenle seçerek seyahatinizi renklendirebilirsiniz. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25