• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Aşkale ve Karayazı'da operasyon

Aşkale ve Karayazı'da operasyon
Erzurum güvenlik güzleri tarafından Aşkale'de uyuşturucu, Karayazı'da ise PKK terör örgütüne yönelik operasyon yapıldı.

Erzurum güvenlik güçleri tarafından Aşkale'de uyuşturucu, Karayazı'da ise PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda Aşkale'de  çok miktarda esrar ele geçirildi. Karayazı'da ise sığınak ve barınak tespit edildi. 
Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: 

'Aşkale Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Erzurum İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yürütülen emniyet ve asayiş hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalarda;

Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı ile Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçunu işledikleri tespit edilen ve takibi yapılan (3) şüpheli şahsa yönelik Erzurum İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Aşkale ilçesinde operasyon düzenlenmiştir.

Öte yandan, 

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca Karayazı ilçe kırsalında PKK/KCK terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda yapılan arazi arama tarama faaliyetinde, geçmiş dönemlerde etkisiz hale getirilen örgüt mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak/barınak tespit edilmiştir.

Tespit edilen sığınak/barınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilerek, sığınak/barınak kullanılamayacak şekilde tahrip edilmiştir.

İcra edilen operasyonda (3) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, (3) adreste eş zamanlı olarak icra edilen aramalarda;

Çok miktarlarda kubar esrar, metamfetamin, uyuşturucu içme aparatı (pipe),9 mm çapında tabanca mermisi ve dijital materyaller ele geçirilmiştir.

Adli makamlara sevk edilen (1) şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.'

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25