• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Atatürk Üniversitesi, Doğu Anadolu Kariyer Fuarında

Atatürk Üniversitesi, Doğu Anadolu Kariyer Fuarında
Doğu Anadolu Bölgesinde, bölgesel çapta düzenlenen ilk kariyer fuarı olma özelliği taşıyan “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı” kapılarını açtı. Atatürk Üniversitesinin birçok birimiyle katılım sağladığı fuarın açılışında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da yer aldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğünde, Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı”, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde başladı. 
Fuarın açılışına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu ile Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile bölge üniversite rektörleri ve çok sayıda misafir katıldı. 
Doğu Anadolu Bölgesinde, bölgesel çapta düzenlenen ilk kariyer fuarı olma özelliği taşıyan fuar, çeşitli sektörlerden firmalarla üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. Fuarda firma kurum ve kuruluşların yanı sıra aralarında organizasyon paydaşı olarak yer alan Atatürk Üniversitesinin de bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesinden on katılımcı üniversite de yer alıyor. 
Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Kariyer Fuarına Çıkarma Yaptı 
Doğu Anadolu Kariyer Fuarıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bölgesel ölçekte düzenlenen bu fuarın çıktılarının oldukça verimli olacağına inandığını belirtti. Etkinliğin başta üniversitelerde öğrenim gören ve mezun olmuş öğrenciler olmak üzere, ortaöğretim kurumları öğrencilerinin de kariyer planlamalarına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çomaklı fuarda, ülkemizin önde gelen sektörlerinin öğrencilerle buluşma fırsatı bulacağı, bunun da ülkemizdeki yetişmiş insan gücü kaynaklarının daha verimli kullanılmasına büyük katkılar sağlayacağı kanaatinde olduğunu söyledi. 
Atatürk Üniversitesi fuara; Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Merkezi, Açıköğretim Fakültesi, ATA Teknokent, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM) ve birçok öğrenci kulübüyle büyük ölçekli bir katılım sağladı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25