• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Formula Student Takımı Dünya 9.’su Oldu

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Formula Student Takımı Dünya 9.’su Oldu
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Formula Student Takımı Dünya 9.’su Oldu

Mühendislik Fakültesi tarafından kurulan Atatürk Üniversitesi Formula Student takımı AtaUni Racing, 13 - 17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en prestijli mühendislik yarışması olan Formula Student United Kingdom yarışmasına katılarak dünya üniversiteleri arasında 9. oldu.

Dünyanın en iyi üniversitelerinden gelen toplam 88 başvuru içerisinde, kabul edilen 31 takım arasına girerek yarışmaya hak kazanan AtaUni Racing, 18 aydır sürdürdüğü çalışmalar sonucu İngiltere’nin Londra şehrindeki Silverstone yarış pistindeki yarışlarda önemli başarı elde etti.

Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Derneği (Societyof Automative Engineers)'nin üniversiteler arasında 20 yılı aşkın süredir düzenlediği yarışmaya, dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciler Formula tipi tek kişilik yarış aracı tasarlayıp üreterek katılıyor. Yarışmanın amacı ise bir otomotiv firmasının üretmek isteyeceği özellikte araçlar tasarlayabilmek.

Tasarlanan araçlar, üretim potansiyeline sahip olup olmadığına göre değerlendirildikten sonra araçların, hızlanma, frenleme, yol tutuş, dayanıklılık, estetik, maliyet, ergonomi ve bakım kolaylığı tasarım kriterleri olarak belirlenerek, takımlar Class 1 ve Class 2 olmak üzere iki sınıf üzerinden değerlendiriliyor.

Hem üniversitemizi hem de ülkemizi temsilen Formula Student United Kingdom 'a Class 2 kategorisinden AtaUni Racing Formula Student takımı olarak yarışlara katılarak önemli bir sonuca imza attı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25