• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Atatürk Üniversitesi'nde Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu

Atatürk Üniversitesi'nde Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu
Atatürk Üniversitesi'nde Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından Türkiye`de ilk kez düzenlenen I. Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu Atatürk Üniversitesi’nde başladı.


Ata Teknokent bünyesinde bulunan konferans salonunda başlayan ve 1-4 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan sempozyuma, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Onganer, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertan Yıldırım, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ökkeş Atıcı ve Türkiye`nin birçok üniversitesinden 100`ün üzerinde alanında uzman akademisyen katıldı.


Düzenleme Kurulu Başkanlığını Doç. Dr. Serkan Erdal`ın üstlendiği I. Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu`nda bitkilerin çimlenme aşamasından çiçeklenme ve tohum oluşumu aşamasına kadar, tüm büyüme ve gelişme evrelerinde oluşan fizyolojik, biyokimyasal ve moleküler düzeylerde meydana gelen değişimler üzerine yapılmış bilimsel nitelikli bütün araştırmalar değerlendirilerek sözlü anlatım yoluyla katılımcılara aktarılacak.


I.Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Serkan Erdal, son yıllarda gerçekleştirilen gerek ulusal gerekse uluslararası düzeydeki kongre ve sempozyumların giderek spesifikleşmekte olduğunu ve aynı alanda çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek onlara hem birbirlerini tanıma fırsatı, hem de yaptıkları çalışmaları paylaşma imkânı sunduğunu belirtti.


Ülkemizdeki bitki fizyologları ve bu alanda çalışan bilim insanları olarak bir araya gelebilmek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olabilmek ve çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunabilmek amacıyla "I. Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu’nu hayata geçirmenin heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Erdal, ayrıca düzenlenecek olan sempozyum süresince Atatürk Üniversitesi’nin sahip olduğu "yaşayan kampüs" özelliği sayesinde, özellikle genç katılımcılar başta olmak üzere tüm katılımcılara kolay ulaşımlı, zengin sosyal programlı ve ekonomik bir sempozyum sunmayı arzuladıklarını söyledi.


Doç. Dr. Serkan Erdal, dünyaca ünlü bilimsel dergilerde editörlük yapan İtalya Bari Üniversitesi`nden Prof. Dr. Mario De Tullio ve Almanya Justus-Liebig Üniversitesi`den Prof. Dr. Sven Schubert`in de bitki fizyolojisi konusunda Türkiye`nin önde gelen bilim insanlarıyla tanışmak ve ortak bilimsel projelere zemin hazırlamak amacı ile aralarında bulunduklarını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25