• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Atatürk Üniversitesinden Bir Başarı Daha

Atatürk Üniversitesinden Bir Başarı Daha
Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ATA Teknokent’in, 2018 yılı ilk döneminde açılan “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş” çağrısına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Atatürk Üniversitesinin en büyük hissedarı olduğu ATA Teknokent, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) sunduğu proje ile Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Uygulayıcı kuruluşu olmaya hak kazandı. ATA Teknokent bu proje ile 950 Bin TL destek aldı.

ATA Teknokent Türkiye’deki 23 Arayüz Kuruluşundan Biri Oldu

ATA Teknokent’in, 2018 yılının ikinci yarısında açılacak BİGG çağrısında 1. Aşama süreçlerini yürütecek 23 Arayüz Kuruluşundan biri olduğunu dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “ATA Teknokent, 1. Aşama sürecinde teknoloji alanından gelecek iş fikri başvurularını toplayacak, değerlendirecek, uygun bulduğu iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek. Bu sayede; nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek olacak ATA Teknokent, TÜBİTAK BİGG 2. Aşama başvurusu yapacak girişimci adaylarını da belirleyecek.” dedi.

“Bölgemizin Girişimcilik Ekosisteminin Güçlenmesini Hedefliyoruz”

Bu kapsamda TÜBİTAK’ın 2. Aşama değerlendirmesini geçen iş planı sahiplerine kendi şirketlerini kurmaları ve iş fikirlerinin prototipini geliştirerek teknolojik doğrulamasını yapmaları için 150 Bin TL'ye kadar finansman desteği sağlanacağını dile getiren Rektör Çomaklı: “Yaklaşık 1 Milyon TL bütçeli proje ile Erzurum ve bölge illerde bulunan özellikle üniversite öğrencisi ve mezunu girişimcilerin iş fikirlerinin hayat bulmasını ve bölgemizin girişimcilik ekosisteminin güçlenmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ATA Teknokent, Üniversite-Sanayi İş Birlikleri Kuruyor”

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu çerçevesinde Bölgenin çeşitli kurum ve kuruluşlarına yönelik proje hazırladıklarını ve girişimcilik alanlarındaki eğitim ve desteklerini devam ettirdiklerini belirten Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi ATA Teknokent; bir taraftan üniversite-sanayi iş birlikleri kurarken öte yandan yeni projelerin bölgeye kazandırılması konusunda da önemli rol oynuyor. Bu başarıların ve projelerin ardından ATA Teknokent, ilerleyen süreçte girişimcilik, inovasyon ve teknoloji konularında bölgenin lider kuruluşu olmaya aday bir profil sergiliyor. Bu vesileyle projenin hazırlanmasında emeği geçen ATA Teknokent ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25