• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Erzurum 8 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Atatürk Üniversitesinden Muhteşem “Gösteri Sanatları Sahnesi”

Atatürk Üniversitesinden Muhteşem “Gösteri Sanatları Sahnesi”
Atatürk Üniversitesi Doğu’nun en büyük ve en modern salonlarından birini daha hizmete açmaya hazırlanıyor.

İnşası yaklaşık 10 yıl önce biten, ama o zamandan beri boş bir inşaat olarak kalan bina, 6 aydır sürdürülen hummalı çalışmalarla muhteşem bir gösteri sanatları salonuna dönüştü. Çok amaçlı kullanıma uygun olarak planlanan ve içerisinde her türlü sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabilmesine imkân tanıyacak alt yapıda olan salon, özellikle çağdaş bir tiyatro sahnesi olarak hizmet verecek.

Koçak: Sadece Eğitime Değil, Kültüre de Önem Veriyoruz

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, salonun Türkiye’nin önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri olacağına inandığını söyledi.

300 seyirci kapasiteli olan salonun her türlü teknik ve teknolojik donanımla yapılandırıldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Koçak, “Üniversite olarak bilime ve eğitime verdiğimiz önem kadar, sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalara da büyük mesai harcamaktayız. Millet olarak değerlerimizin taşıyıcısı olan sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler her zaman bizlerin önceliği olmuştur. Yapımı tamamlanan ve yakın bir gelecekte açılışını yapacağımız bu salon da, böylesi etkinliklere verdiğimiz değerin önemli göstergelerinden biri olmaktadır” dedi.

Sadece Bir Kaç Şehirde Var

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversite olarak Erzurum’a ve bölgeye yaptıkları hizmetlerin süreceğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ancak birkaç şehrinde bulunabilen böylesi bir salonu Erzurum’a kazandırmış olduğumuz için de gurur ve mutluluk duymaktayız. Üniversite mensuplarımız ve öğrencilerimizle birlikte, çok değerli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Salonumuzun milli ve manevi değerlerimizin yansıtıcı olan etkinliklerin yegâne mekânlarından biri olacağına inancım tamdır. Milletimize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun”.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25