• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Atatürk Üniversitesi'nden Tarihi Telin Ve Sağduyu Çağrısı

Atatürk Üniversitesi'nden Tarihi Telin Ve Sağduyu Çağrısı
Atatürk Üniversitesi'nden Tarihi Telin Ve Sağduyu Çağrısı

Atatürk üniversitesi senatosu son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından bugün olağanüstü toplanarak telin ve sağduyu çağrısı yaptı.


Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın başkanlığında toplanan senato üyeleri tarihi bir çağrının altına imza attı.


Atatürk Üniversitesi senatosu kararında şu ifadelere yer verildi; “Başta Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde askerlerimizin, ardından da Iğdır’ın Hasanhan Köyü mevkiinde polislerimizin şehit edilmeleri olmak üzere, emniyet güçlerimizin son zamanlarda meydana gelen hain terör saldırılarına maruz kalmalarını derin bir üzüntüyle takip etmekteyiz.


Hiç kuşku yok ki, birlik ve bütünlüğümüzü hedef alıp, bir takım alçakça emeller doğrultusunda ülkemize ve milletimize karşı gerçekleştirilen bu menfur saldırılar, vatanımıza ve bayrağımıza olan aşkın duygularımızı daha da güçlendirmektedir.
150 bini aşkın öğrencisi, 2 bin 600 akademisyeni, 3 bin 600 idari personeli ve şimdiye kadar verdiği 300 bini aşkın mezunuyla Atatürk Üniversitesi, vatanımıza karşı başlatılan tüm mütecaviz hamlelere karşı milletinin emrindedir.


Bununla birlikte Atatürk Üniversitesi, vatan sevgisi ve üstün cesaretleriyle milletini ve bayrağını kanının son damlasına kadar koruyan asil Türk askerinin ve polisinin her türlü emeğini de kutsamaya devam etmekte, onların şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmalarını kudret ve kahramanlıklarının göstergesi; milletimizin birlik ve bütünlüğünün de kutsal birer nişanesi olarak görmektedir.


Tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki, Türk milleti, 100 yıl önce hürriyet ve bağımsızlığımız ile birlik ve dirliğimizi hedef alan korkunç taarruz ve tecavüzlere karşı dünya tarihinin seyrini değiştirecek çapta, nasıl bir direniş ve diriliş destanı yazmışsa, bugün de aynı şekilde, emperyal mihraklara ve onun maşalarına karşı her türlü kahramanlığı sergilemekten çekinmeyecektir.


Bizler bin yılı aşkın bir zamandır bu topraklarda yaşamaktayız. Bin yıldır bu toprakların ruhuyla, mayasıyla harmanlanmışız. Bu toprakları kendimize kader yapmış, bu toprakların tarihine adımızı kazımışız.


Böyleyken, alçakça ve kalleşçe saldırılara boyun eğeceğimizi hangi gafil düşünebilir?
Hangi gafil milletimizin ve ordumuzun güç ve kudretini hafife alabilir?


Tarihten ibret almayanlara şunu iyi bilmelidirler ki, Türk milletini ve onun asil güvenlik güçlerini alçakça hedef alan her türlü mihrak, önünde sonunda yerle yeksan olacak, tarihin hainler ve kalleşler mezarlığına gömüleceklerdir.


Bu gerçekler ışığında, Atatürk Üniversitesi Senatosu olarak, tüm vatandaşlarımıza sağduyularını devam ettirmeleri tavsiyesinde de bulunuyoruz.


Terör örgütünün ve onu kullanan güçlerin amacı, milletimizi birbirine düşürüp, anarşi ve kargaşa ortamları oluşturmaktır. Aziz milletimizden bu tuzağa düşmemek için, her daim bilinçli olmalarını ve emniyet güçlerine olan inanç ve güvenlerini sürdürmelerini istiyor ve diliyoruz.


Sonuç olarak, terör olaylarının millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ve kardeşliğimizi bozamayacağını herkese bir kez daha duyurmak istiyoruz.


Terörden medet umanlar, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen iç ve dış mihraklar, kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.


Bu düşüncelerle hain terör saldırılarını bir kez daha şiddetle lanetlediğimizi kamuoyuna duyurur, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar temennisiyle, şehitlerimizin yakınlarına, tüm emniyet birimlerimize ve milletimize baş sağlığı dileriz.”

 
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25