• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Aydemir: ‘Basın Toplumun Nabzıdır’

Aydemir: ‘Basın Toplumun Nabzıdır’
Aydemir, ‘ Gazetecilik yalnızca olayları bildiren, olguları aktaran değil, aynı zamanda toplumun nabzını, öncelik ve hedeflerini de gündeme taşıyan, özellikli ve ayrıcalıklı bir görevdir. Kamuyu yönlendirmenin yanı sıra, hassasiyetlerini paylaşma işidir.'

TOPLUM ÖNDERLİĞİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımlayan, mesajında, gazeteciliğin toplumsal değerleri benimseme, özümseme ve içselleştirme görevi olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Gazetecilik sıradanlıklar yerine yaşadığı toplumun farkındalıklarını öne çıkaran, haysiyet ve vicdanını seslendiren, aksettirdiği haber, yorum ya da yazıları, içinde bulunulan cemiyete karşı muhabbetle besleyen bir mesleğin tarifidir. Kendini bu tanımda ifade eden gazeteci aynı zamanda toplumun önderidir’ vurgusunu yaptı.

GAZETECİ MİLLETİN PAYDAŞIDIR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın toplumun müşterek sesidir’ tarifine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Asgari ve azami müştereği milli his ve irfan olan ve tefekkürünü bununla mayalandıran gazeteciler, toplumun ufuk yürüyüşünün öncüleri, değer ve telakkilerinin savunucuları, milletin paydaşlarıdır. ‘ kaydını düştü.

BASIN, TOPLUMUN AYNASIDIR

Basının, bulunduğu toplumun karakterini, şahsiyetini ve seviyesini ifade ettiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Toplumsal dikkat, hassasiyet ve öncelikleri, herhangi bir kırılganlığa sebep olmayacak, ayrılıkları körüklemeyecek üslup ve biçimde cemiyetle buluşturan Basın, aynı zamanda toplumun aynasıdır’ ifadelerini kullandı.

BASININ DEĞİŞMEZ ÖNCELİĞİ

İçinde bulunulan dönemde; milli birlik ve bütünlüğü sonlandırmak isteyenlerin, Devletin dirliği, vatanın birliği, Milletin beraberliğine göz diktiğini, hain ve sinsi emellerini kardeşler arasında fitne senaryolarıyla ifade ettiklerini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Basınımızın değişmez önceliği; kıblesi bir, bayrağı bir, devleti bir, vatanı bir, inanç noktasında milleti bir olan kardeşler arasına nifak sokmak isteyenlere haber haber, yorum yorum dur demek, onların sesi olmamaktır.’ dedi.

KUTLAMA

Aydemir, mesajının son bölümünde,‘Dimağını, yüreğini topluma adayan, milli ve manevi birlik ve beraberliğe iman eden, toplumun feraset ve basiretini seslendiren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, nefsini milli ve manevi değerlere adayan gazetecilere saygılarımı sunuyorum.’ İfadeleriyle kutlama yaptı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25