• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Aydemir: “Dadaş’a Tarife Hacet Mi Var?”

Aydemir: “Dadaş’a Tarife Hacet Mi Var?”
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Biz yatırımlarımızı anlatmaktan yorulduk, diğerleri boş hayallerini, karşılıksız sloganları tekrardan usanmadılar.Aslında bu muazzez şehrin arif insanına, dadaşa tarife hacet mi var?“ diye sordu

DEĞERLENDİRME

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’un 2023 sürecinde Türkiye’nin en gelişmiş on ili arasına girmesi yolunda Dadaşları kararlı ve istikrardan yana gördük. Erzurumlu bu şehrin geleceğine yol açanlarla, ipotek koyacakları, irfan, izan ve vicdanıyla belirleyecektir.‘ dedi.

TEK GERÇEK: HİZMET

Erzurum adına siyaset edeceklerin belirleneceği seçimlerde, dadaşların dikkat topladığı tek gerçeğin hizmetler, yatırımlar ve eserler olduğunu ifade eden Aydemir, ‘Yatırım kelimesinin Doğu Anadolu’da karşılık bulduğu, adını çağrıştırdığı ilk şehir Erzurum’dur. 12 yıla sığdırılmış büyük hizmetlerin adresi bu şehir. AK partinin felsefesi bu. Önce insan ve ona eşrefi mahlukata yaraşır hizmet. Biz yatırımlarımızı anlatmaktan yorulduk, diğerleri boş hayallerini, karşılıksız sloganları tekrardan usanmadılar. Aslında bu muazzez şehrin arif insanına, dadaşa tarife hacet mi var? “ diye sordu.

28 ŞUBATIN HESABINI VERSİNLER DE ÖYLE KONUŞSUNLAR

İlçe gezileri ikinci turu ardından bir değerlendirme yapan AK PartiMilletvekili adayı İbrahim Aydemir, 7 Haziran sürecinde halkın dikkatine seslendi. Halkın huzuruna hak korkusu ve ona hesap verecek olmanın titizliği ile çıktıklarının altını çizen Aydemir, ‘Biz 12 yılın hesabını halk huzurunda da hak divanında da vermeye hazırız. Onlar Başörtülülere çektirdikleri zulümlerin, inanç sahiplerine reva gördükleri zulmün, yani altında imzaları bulunan, destek verdikleri 28 şubatların hesabını Allah’a ve halka nasıl verecekler? Mukaddesatlarına sahip çıkan halkı ötekileştirdiklerini, hafızalardan nasıl silecekler? Faizlere boğulmuş bir ekonomiyi bırakıp hükümetlerden kaçışlarını nasıl izah edecekler? Üniversite kapılarında umutlarını iflas ettirdikleri gençlerin acılarını ne ile unutturacaklar? Onlara soruyoruz da, cevabını veren yok.’ dedi.

BİZİM İŞİMİZ HİZMETTİR, ONLARIN ESERLERİ İSE HEZİMET

Erzurum’a ikinci üniversiteyi kuran AK davanın, üçüncü üniversite için seferber olduğunu, ili denize bağlamak adına Ovit’ten Cankur’taran’a, Koptan Kırık Tüneline kadar ulaşım ağı yatırımlarına yoğunlaştığını, Sağlık, Eğitim Kampüsleri, Bilim Merkezleriyle Erzurum’u bilişim, eğitim ve sağlık alanında markalaştırmaya odaklaştığını hatırlatan Aydemir, ‘Bu şehri BTC, Nabucco, TANAP’la Avrupa’nın enerji koridoru haline getiren, HızlıTren projeleriyle Tarihi ipek Yolunu yeniden canlandıran, 1980’li yıllardan beri sadece adı olan ve hayata bir türlü geçirilemeyen 21 milyar projeli DAP’ı eylem planıyla ortaya koyan ve tarım kesimine armağan eden, Dünya’nın yalnız 7 şehrinde bulunan Kış Sporları tesislerini 1 milyar dolarlık harcama ile bu şehre sunan, Palandöken ve Konaklı projeleriyle karı ekonomiye kazandıran bir davanın mensubuyuz. Altını çizerek söylüyorum, AK Parti hükümetlerinin 12 yılda yaptıklarına bunların hayalleri bile ulaşamaz’ kaydını düştü.

BİR MAZİ TURU YAPIN

Erzurumluya bir mazi turu yapmaları çağrısında bulunan Aydemir, ‘Hep söyledik, yine söyleyeceğiz, Erzurum’da bir camiye tuvalet yaptırmakla övünenlerin, eski havaalanına iki projektör getirmekle gurur duyanların, köy camilerine imam atamakla hizmet verdiklerini söyleyenlerin dönemini bir hatırlayın. 2003 yılı öncesinde neredeyse cami kapılarına kilit vurmaya yeltenenlere destek verenler, başörtülülere kamu kapılarını kapatıp, üniversite kapılarında ağlatanlar, yaşlı analarımızın, bacılarımızın yaşmaklarıyla, başörtüsüyle uğraşarak onları mürteci ilan edenler kimlerdi? Namaz kılıyor, inancını yaşıyor diye kamudan dışlananların listelendiği kararnamelerinin altında kimlerin imzası vardı? Bir hatırlayın. Neredeyse müslümanız demenin suç sayıldığı 28 şubat zulmünün senaristleri, siyasi aktörleri kimlerdi? Hafızanızı yoklayın. Sonra da karar verin? ‘ dedi.

ERZURUM DİYEN, AĞZINI ÇALKALAMALI

Dadaş tabiriyle, Erzurum adını diline alanın, önce ağzını çalkalaması gerektiğini vurgulayan Aydemir, ‘ Biz Ak Davayı dadaş coğrafyasının evlatları, bu toprağın değerleriyle yoğrulmuş temsilcileri olarak ifade ediyoruz. Erzurum’u şehri mübarek, Erzurumluyu da dadaş bilenlerdeniz. Bu şehrin ne irfan, ne vicdan, ne haysiyet ne de kültürünün turisti olmadık. Bu şehir için hizmeti kutsal, bu şehirliyi aziz belledik. İmanımız budur. Dadaşça duruşumuz budur.‘ değerlendirmesinde bulundu.KURU

KURUYA KURBANIZ DEMEKLE OLMUYOR

Aydemir, ‘Öyle kuru kuruya kurban olayım demekle olmuyor. Erzurum’u seviyorsanız, bu milleti, bu halkı seviyorsanız ona hizmet vermeli, onun hizmetkarı olmalısınız. Biz halkın hizmetkarı olmakla şeref duyuyor, ona sunduklarımızı madde madde sıralıyoruz. Onların 28 şubattan başka hangi icraatleri bulunduğunu da doğrusu merak ediyoruz. ‘ dedi.

MİLLİYETÇİLİK TARİFİ

2003 yılı öncesine kadar Erzurum’da sivil havaalanı olmadığı, sağlıkta Üniversite ve numune hastanesine terk edilmiş bir hal yaşandığı, Aşkale-Erzurum arasında bile duble yol bulunmadığı, demiryolunun unutulduğunu hatırlatan Aydemir, ‘600 kilometrelik duble yolla konuşuyoruz biz. Türkiye’nin alan büyüklüğü bakımından 4’üncü Hava Limanıyla övünüyoruz biz. BEAH’la, Sağlık kampüsü yatırımlarıyla gurur duyuyoruz biz. ETÜ’yle, Bilim merkeziyle, Üçüncü Üniversite projesiyle halkın huzuruna çıkıyoruz biz. Lojistik köy, hızlı trenle ulaşımı tarif ediyoruz biz. Atlama kulesinden Curling salonuna kadar Kış Turizmi tesisleri gerdanlığıyla ortadayız biz. Palandöken’i Konaklıyı ülke turizmine, ekonomisine kazandırmaktan söz ediyoruz biz. 21 milyarlık devasa bir DAP projesiyle, Erzurum’da kurulmuş DAP Kalkınma idaresi Başkanlığıyla tarım kesimine yaklaşımdan söz ediyoruz biz. Bir şehri sevmek, o şehir adına halk tabiriyle milliyetçilik bu değil midir? Ya onlar..Altında imzaları bulunan 28 şubat kararlarından başka neleri var Allah aşkına’ vurgusunu yaptı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25