• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Aydemir: “Erzurum Ovası, Destan Coğrafyası”

Aydemir: “Erzurum Ovası, Destan Coğrafyası”
AK Partili Aydemir, “Erzurum Ovası, ifade ve kaynaklık ettiği değerlerle Hınıs’tır, Uzundere’dir, Köprüköy’dür, Horasan’dır, Tekman’dır, Tortum’dur.

Hasılı Erzurum’un özüdür. Umudum’daki, Mülk’teki Erzurumluluk Ruhu neyse Hınıs’ın Ovaçevirme’sindeki ruh aynıdır.” dedi

AYDEMİR, ERZURUM OVASI DADAŞLARIYLA BULUŞTU

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarları döneminde başlatılanHES, sulama yatırımlarıyla Erzurum Ovası’nın kaderinin değiştiğini belirterek, “Daphan, Erzurum ve Pasinler Ovası, yeniden üretim ve bereketin adresi haline gelmiştir.” dedi.DADAŞLIK VURGUSUErzurum’un, tarihi çerçevede zirveleri, yaylaları ve ovalarıyla tanındığını, tarihi kaynaklarda bu doğal zenginlik ve potansiyelleriyle vurgulandığını ifade eden Aydemir, ‘Bu mübarek coğrafyanın en büyük ifadesi, Ovada ifade bulan dadaş ruhlu insanlarıdır.’ dedi.

ERZURUM TARİHİNİN ŞEKİLLENDİĞİ YER

Altıntepe, Altınbulak, Mülk, Umudum ve Ortadözü mahallerini ziyaret eden AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, vatandaşlarla görüştü, çiftçilerle sohbet etti, gençlerin beklentilerini paylaştı. Sohbetlerde Erzurum Ovası’nın önemine değinen Aydemir, Ova’nın Erzurum zihnini, fikrini, ruhunu besleyen kanaat önderleri ve tarihi şahsiyetlerin ocağı olduğunu kaydetti.

KÖROĞLU BURADA, FERHAD BURADA..

Erzurum Ovası’nda şehir ve bölge kaderini değiştiren önemli tarihi olayların yaşandığına işaret eden Aydemir, “Fatih’den Yavuz’a, Kanunu Sultan Süleyman’dan 4’üncü Murad’a kadar dünya tarihini değiştiren liderler, bu coğrafyada önemli izler ve eserler bırakmıştır. Erzurum Ovası, il menkıbe ve efsanelerinin yaşandığı bir alandır. Köroğlu buradadır, Karacaoğlan buradadır, Ferhat ve Şirin buradadır. Bir efsane durağıdır Erzurum Ovası. Bu konumuyla, tarihin nabzının attığı yer, dadaşlık kaynağının çıktığı bir coğrafyadır.” dedi.

DESTAN COĞRAFYASI

Erzurum Ovasının bir destan coğrafyası olduğunun altını çizen Aydemir, “Biz bunları övgü için söylüyor değiliz, biz tarih hafızamızı yenileyerek, yeni ve büyük hedeflere yönelmenin heyecanını paylaşmak adına, bu gerçekleri seslendiriyoruz. Muazzeze ecdadımızın torunlarıyla 2023 hedefine ulaşma adına yol arkadaşlığı ahdimizi yeniliyoruz.” diye konuştu.

DEDE KORKUD NİDASI

Aydemir, “Erzurum Ovasında Dede Korkut’un nidası vardır. Erzurum Ovası’nda Cihan padişahı Yavuz’un kainata seslenişi vardır. Erzurum Ovası’nda 4’üncü Murad’ın yüreği vardır. Bugün de bu Ova’da, kaynağını tarihinden alan AK bir ruh var.. İlin sosyo ekonomik kalkınma, büyüme ve gelişmesi yolunda AK bir heyecan var. Bu toprağın asil evlatları, AK ufuklara, AK Niyetlerle yürüyor. Biz onların yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

HINIS OVA ÇEVİRMEDEN MÜLK’E ORTAK RUH

Konuşmasının bir bölümünde, birlik ve beraberlik ruhuna atıfta bulunan Aydemir, “Erzurum Ovası, etrafındaki mahallerin durağı değildir yalnızca. Bu ova, ifade ve kaynaklık ettiği değerlerle Hınıs’tır, Uzundere’dir, Köprüköy’dür, Horasan’dır, Tekman’dır, Tortum’dur..Hasılı Erzurum’un özüdür. Umudum’daki, Mülk’teki Erzurumluluk Ruhu neyse Hınıs’ın Ovaçevirme’sindeki ruh aynıdır. Biz bu ruh birlikteliğini, bu gönüldaşlığı, yani ilçe ilçe paylaştığımız dadaşlığı kaydetmek istiyoruz.” vurgusunu yaptı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25