• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Aydemir: "Erzurum’u da, Ağrı’yı da zirveye taşıyacağız"

Aydemir: "Erzurum’u da, Ağrı’yı da zirveye taşıyacağız"
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, HDP Ağrı Milletvekilinin “Hizmetlerin tamamı Erzurum’a kadar geliyor, Erzurum’dan sonra Ağrı’ya gelmiyor maalesef” sözlerine tepki göstererek, “Ağrı’yla Erzurum’u biz hiç ayırmadık ki” dedi.

TBMM Genel Kurulunda HDP Ağrı Milletvekilinin konuşmasında Erzurum’a hizmet geldiği, Ağrıya gelmediği yolundaki sözlerine cevap veren Milletvekili Aydemir, “Erzurum, tabii ki çok özel il, Türkiye’nin yüzük kaşı bir şehri, elbette kalkındı, elbette gelişti ama buna mümasil, buna eş değer Ağrı da öyle. Ağrı’yla Erzurum’u biz hiç ayırmadık ki orası da bizim vilayetimiz, oranın her zerresine de yatırımlar yaptık. Dolayısıyla Ağrılıların yüreğinde özel bir yerimiz var. Şu anda bile Milletvekilimiz Ekrem Çelebi Bey bakanlıklarda Ağrı için gayret sarf ediyor. Burada, hakkı teslim et, noksanları söyle” diye tepki verdi.
“Aydemir’den HDP’e bu Erzurum karşıtlığı nedir?”
Milletvekili Aydemir, “Yani senin anlattığın Ağrı yok, belli ki hiç Ağrı’ya gitmemişsin sen, samimi söylüyorum gitmemişsin; Ağrı’yla uzaktan yakından ilgisi yok şu anlattıklarının. Ben, Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Başkanlığını yaptım. 2002’den sonra Ağrı’nın çehresini değiştirdik biz. Böyle ezbere üfürmeyeceksin, hakikati söyleyeceksin. Artı, Erzurum’a olan düşmanlığınız niye sizin? Bu Erzurum karşıtlığı nedir? Erzurum’u da zirveye taşıyacağız, Ağrı’yı da zirveye taşıyacağız ve size rağmen taşıyoruz” diye konuştu.
‘2021 çok daha güzel olacak’
Türkiye’deki ekonomik büyüme ve sürece ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Milletvekili Aydemir, Son çeyrekte imalat sanayiinin gayrisafi millî hasılaya katkısının çok arttığına vurgu yapıp, ihracat ithalatı yüzde 85 dolayında karşılar hâle geldi kaydıyla, “2021 çok daha güzel olacak” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25