• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Aydemir: “Esnafımıza Minnettarız”

Aydemir: “Esnafımıza Minnettarız”
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti’nin esnaf, sanayici ve işadamlarının sorunlarına akılcı ve çağdaş bir yaklaşım sergilediğini belirtti.
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti’nin esnaf, sanayici ve işadamlarının sorunlarına akılcı ve çağdaş bir yaklaşım sergilediğini belirterek, "AK iktidarlar dönemi Esnafımız açısından farkındalık dönemi olmuş, esnaf ve işadamlarımız girişimci ruhlarını ifade fırsatı elde etmiştir."dedi.Seçimçalışmaları kapsamında Oto Galericileri Sitesi esnafını ziyaret eden AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, esnafla istişare etti, beklentilerini paylaştı. Görüşmelerde AK Parti’nin Yeni Türkiye programını açıklayan Aydemir, Davutoğlu tarafından açıklanan ekonomide yeniden yapılanma paketinden bahsetti.
AHİLİK VE ERZURUM ESNAFI
Esnafın, Erzurum ekonomisinde özel bir fonksiyon ve işlevi bulunduğunu, bu kesimin Erzurum’a ait ticari aklı ve feraseti temsil ettiğini savunan Aydemir, "Şunu gururla ifade etmek isterim ki, şükürler olsun esnafımız dadaşça duruş ve yaklaşımlarıyla, iş ahlakları ve ufuklarıyla birer ahi Evran torunu olduklarını her vesile ile ortaya koymaktadır. Ahilik ruhunu Erzurum’da yaşatan bu kesime minnettarız. Bu sebeple onların beklentilerini, öngörülerini ve tespitlerini samimi biçimde ve ciddi ölçüde önemsiyoruz." diye konuştu.Türkiye ekonomisine olduğu gibi bölge ve il ekonomisine de, 13 yıllık eksende, AK Parti iktidarlarının yeni bir ufuk kazandırdığını, bu ufkun özellikle girişimci ruhu besleyen ve destekleyen bir süreci vurguladığını kaydeden Aydemir, "Erzurum tarihi ipekyolu üzerinde bir ticaret şehri kimliğine sahip. Dün de öyleydi, bugün de öyle. Bunun manası ve açılımı şudur, ticaretin ekonomik hayatı şekillendirdiği şehirde, geleceğin sosyal ve ekonomik performansını da esnafı belirler. Ahi ahlaklı esnafımız, dadaşlık terbiyesi ve üslubu içinde bu rolü hakkıyla yerine getirmektedir" kaydını düştü.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25