• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Aydemir İspir’i TBMM gündemine taşıdı

Aydemir İspir’i TBMM gündemine taşıdı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, ispir ilçesinin beşeri ve fiziki zenginliklerini dile getirerek, Milletvekillerini İspir’e davet etti.

Milletvekili Aydemir, İspirli Seyyid Mehmed Hazık Efendi’nin beyitleriyle Erzurum’u tarif etti.
Erzurum Türk düşünce tarihinin kaynağı’
Konuşmasında Erzurum’un tarihi bütününde bir tefekkür kaynağı olduğu, yetiştirdiği alimler ve bilim adamlarıyla Türk Düşünce Tarihine damga vurduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, Evliya Çelebinin bu noktadaki tespitlerini paylaştı.
Aydemir’den Evliya Çelebinin vurgularıyla Erzurum tarifi
Milletvekili Aydemir, ‘Evliya Çelebi'nin Erzurum'a dair düştüğü bir özel not var, diyor ki: “Erzurum, hasılı ilim tahsil edilecek diyardır.” Hakikatte budur ve çok sayıda insan buradan ilim tahsil etmiştir, bunlardan birisi de Muhammed Hâzık Efendi'dir.’ dedi.
İspirli Hazık Efendi’ye vefa
Aslen Karabağlı bir ailenin evladı olan 18’inci yüzyıla damga vurmuş İspirli Ebubekir Hazık Efendi’nin büyük bir mütefekkir ve edip olduğunu kayda geçen Milletvekili Aydemir, ‘ O, İspir'in bağrından yetişmiş bir büyük vatansever, bir büyük mütefekkir; rahmetle anıyorum kendisini. Onun da Erzurum'a dair ifadesi çok şahikadır, aynen şöyle söylüyor: “Erzurum'un ab-ı tabı nevbahar olsun da gör, / Çeşme, sâr çeşme pinhan aşikâr olsun da gör." Hakikaten çok özel ifadeler bunlar.’ diye konuştu.
Aydemir’den milletvekillerine davet
İspir’in Hazık Efendi gibi çok sayıda alim, mütefekkir ve edip yetiştirdiği, ilçenin beşeri sermayesi yanında doğası, insanlarıyla özel ve güzide bir adres olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, ‘İspir’imiz de çok özel bir yer. Panayırlar düzenliyoruz, İspir için çok özel tanıtımlar yapıyoruz. Ben hususen, milletvekili arkadaşlarımı, kardeşlerimi İspir’i ziyarete davet ediyorum ki oradaki dadaşların kıvamını görsünler, tanışsınlar, mülaki olsunlar. ‘ dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25