• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Aydemir: ‘Soykırım Görmek İsteyenler Tarihlerine Baksınlar’

Aydemir: ‘Soykırım Görmek İsteyenler Tarihlerine Baksınlar’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Tarihinde katliam gibi kara sayfa bulunmayan milletimize soykırım iftirasını atmaya çalışanlar, soykırım görmek istiyorlarsa kendi tarihlerine baksınlar. “ dedi.

HOLOKOST HATIRLATMASI

Tarihe geçmiş en büyük katliam olan Holokost’un faili olan, bir milyonu çocuk, 2 milyonu kadın 6 milyon insanı katledenler ve bu soykırımın sanığı olanların, yalanlarla tarih yazamayacağına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘Almanya Federal Meclisinin kendi ayıplarını örtmek, insanlığın gördüğü en korkunç katliamı işlemiş oldukları gerçeğini örtbas etmek için Ermeni soykırımı yalanlarının arkasına saklanması, Milletimizin de, küresel vicdanın da kabul edemeyeceği bir insanlık ayıbı, bir tarih dezenformasyonudur’ dedi.

TARİHİN KAYDETTİĞİ EN BÜYÜK VAHŞET

Holokost’un Nazi Almanyası döneminde, işgal edilen sınırlar içerisindeki yaklaşık altı milyon Yahudinin sistemli bir şekilde öldürüldükleri katliama verilen isim olduğunu, Nazi katliamının ana üslerinden birisi olan Auschwitz toplama kampının müttefik kuvvetlerce kurtarılış günü 27 Ocak’ın BM Genel Kurulunca, 2005 yılında Uluslararası Holokost Anma Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, Almanya Federal Meclisi’nin bu ayıbı örtmek amacıyla tarihi gerçekleri değiştirmeye, yalanlarla tarih yazmaya kalkıştığını söyledi.

ERZURUM, ERMENİ ZULMÜNÜN EN CANLI ŞAHİDİ

Doğu Anadolu Bölgesi ve özellikle de Erzurum’un Ermeniler tarafından işlenen katliamların yaşandığı bir bölge olduğu, Erzurum’un her köşesinin yakılarak, işkence edilerek yaşamına son verilmiş şehit mezarlarıyla örülü bulunduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Bir tarihçinin kaydıyla, ‘Erzurum’da ermeni mezalimine uğramamış, Ermenilerce işlenen katliamlarda şehid vermemiş aile yoktur.’ Almanya Federal Meclisi üyeleri, camilere doldurularak yakılan dadaşların, süngülenerek kendi ve karnındaki çocuğu öldürülen dadaş analarının katilleri tarafından uydurulan soykırım yalanına kapılacağına, gelsin Erzurum’da, Van’da Doğu Anadolu Bölgesinin her köşesinde Ermenilerce işlenen katliamları, cinayetleri, silinmeyen kan izlerini görsünler. Holokost gibi, insanlık tarihinin en kanlı sayfası olan ermeni mezalimini görsünler.’ ifadesini kullandı.

BİZ GEÇMİŞİMİZ VE TARİHİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ‘

Biz milletimizle, biz tarihimizle, biz geçmişimizle övünüyoruz’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Bizim şanlı tarihimizde soykırım gibi kara bir sayfa asla olmamıştır. Yüce milletimiz, bugün de olduğu gibi şanlı geçmişinde de mazlumların hamisi olmuş, insanlık katillerinin zulmüne uğramışlara sahip çıkmıştır. Mazlumların, mağdurların sesi olmuştur. Tarihi gerçekleri soykırım yalanıyla değiştirmeye uğraşanlar küresel izan ve idrake sığmayan, insanlık vicdanın kabul edemeyeceği algı operasyonları ve girişimlerle hakikati gizleyemezler. “ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI

Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın arşiv belgelerine dayanarak ve tarihî gerçeklerin aydınlatılması için ortak tarih komisyonu kurulması çağrısına sessiz kalanların, tarihle yüzleşmekten kaçanların, vahşetlerini soykırım yalanıyla yok etmeye uğraşanların soykırım iftirasına sahip çıkmaları tarihi bir körlük olarak izah edilebilir.” kaydını düştü.

KARARI TELİN EDİYORUZ

Milletvekili Aydemir, ‘Almanya Federal Meclisinin aldığı kararı dadaşlar adına telin ediyor, Alaca, Yanıkdere, Ezirmik başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinin her köşesinde Ermeni çetelerince katledilmiş şühedamızı rahmetle anıyorum.’ dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25