• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Aydemir, Usap Başkanı Oldu

Aydemir, Usap Başkanı Oldu
Kısa adı USAP olan Uluslararası Sanat Platformu (International Art Platform) Derneği Başkanlığına Dr. Bünyamin Aydemir seçildi.

.Aydemir, hem yurt içindeki, hem de yurt dışındaki sanatçılara destek olan ve sanatçının sağlıklı ortamlarda sanatsal üretimlerde bulunmasına hizmet eden USAP’ın, ayrıca sanatçıların sorun, eleştiri ve önerilerini ilgili mercilere ve kamuoyuna ifade edebilecekleri bir platform olarak da kullanıldığını belirterek, “üstlendiğimiz bu görevle nasıl bir sorumluluk taşıdığımızın bilincindeyiz. Çabamız ve çalışmalarımız görevimizi layıkıyla yapmaya odaklı olacaktır” dedi.

“KAPİTALİZM EN VAHŞİ DÖNEMİNİ YAŞAMAKTA”

Yaşadığımız çağda sanatın ve sanatçının büyük sorunlarla iç içe olduğunu belirten USAP Başkanı Bünyamin Aydemir, kapitalizmin kendini idame ettirebilmek adına tarihinin en vahşi dönemini yaşadığını savundu.Adına neo-liberalizm denilen bu dönemin insanı ve tüm insani değerleri hedef aldığı gibi, doğal olarak sanata karşı da vahşi bir savaşım verdiğini ifade eden Platform Başkanı Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu savaşım sinsice, kadife tadında yürütülen bir savaşımdır. Başta Avrupa ve Amerika’da kendini gösteren bu savaşımda, düzen sanatın yapılmasına, sanat ortamlarının oluşmasına, sanatçının ise sanatıyla hayata ve insana karşı bir şeyler söylemesine engel olmakta, imkanları ortadan kaldırmakta ve vasatı iyice indirgemeye çalışmaktadır. Düzen, tüm bunları, çaktırmadan; bilinçleri uyutarak ve uyuşturarak yapmaktadır. İşte tam da bu noktada Platformumuzun etkin bir işleve ve öneme sahip olduğunu düşünüyorum. USAP’ın uluslar arası alandaki bilinçlenmeye hizmet edeceğine, uyumaya ve uyuşukluğa karşın, insanlık ve sanat adına dinç ve diri olmaya davet eden bir platform olacağına inanıyorum”

USAP’IN MERKEZİ TÜRKİYE’DE OLACAK

Bu arada, gerek yurt içindeki, gerekse yurt dışındaki sanatçılar tarafından uluslararası etkin bir platform olarak kullanılan USAP’ın merkez olarak Türkiye’den yönetileceği öğrenilirken, diğer yandan yurt dışında oluşturulan çeşitli koordine merkezleriyle de uluslar arası alanda etkin bir platform olarak faaliyetler yürüttüğü bildirildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25