• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Aydemir’den EYOF 2017 boyutunda üç vurgu

Aydemir’den EYOF 2017 boyutunda üç vurgu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘EYOF 2017 muhteşem bir organizasyon. Olimpiyat bayrağının göndere çekilmesi Erzurum'un olimpiyat kenti oluşunu tescillemiştir. Erzurum adına, Türkiye adına tarihi bir adımdır.’ dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘EYOF 2017 muhteşem bir organizasyon. Olimpiyat bayrağının göndere çekilmesi Erzurum'un olimpiyat kenti oluşunu tescillemiştir. Erzurum adına, Türkiye adına tarihi bir adımdır.’ dedi.

‘ERZURUM BİR DÜNYA ADRESİ OLDU’

EYOF 2017’nin yalnız Erzurum’un değil aynı zamanda Türkiye’nin kış turizm ve sporlarında ulaştığı gıpta edilen düzeyi ifade açısından da değerli olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, Erzurum’un Kış Turizm ve sporları alanında bir dünya adresi haline geldiğini, bunun da 2011 Winter Universiade’yi Erzurum’a taşıyan ve küresel ölçekte gıpta edilen kış spor yatırımlarının gerçekleşmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eseri olduğunu vurguladı.

‘ERZURUM KIŞ SPORLARINDA KÜRESEL MARKA’

Erzurum’un Kış Turizm ve Sporları alanında bir Dünya markası kent haline gelmesinin 2000’li yıllar öncesinde özlemin ötesinde bir hayal olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörü ve talimatlarıyla gerçekleştirilen devasa yatırımlarla bu hayalin gerçeğe dönüştüğüne işaret eden Milletvekili Aydemir,’Adı, Dünyanın 10 büyük kış turizm ve spor kenti arasına giren Erzurum, bu alanda uluslar arası düzeyde ikinci büyük organizasyona ev sahipliği yaparak küresel bir marka olmuştur. Dadaşlar Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettardır’ dedi.

AYDEMİR’DEN İKİNCİ VURGU

EYOF 2017’de vurgulanması ve öne çıkarılması gereken bir diğer gerçeğin ise, organizasyonun gençlere yönelik olması ve dünya gençliğine Erzurum’un tanıtılması olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum EYOF 2017 ile Küresel ölçekte gençlerin hafızasına girmiştir. Bu ilin tanıtımı adına Universiade 2011’den sonra ikinci bir milattır.’ ifadesini kullandı.

‘EYOF’LA GELEN ÜÇÜNCÜ FAYDA’

EYOF 2017’nin bir diğer farkındalığı da öne çıkardığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye’de metropoller dışında Dünya ve Avrupa düzeyinde iki büyük organizasyona ev sahipliği yapan tek il Erzurum’dur. Ve kaydedelim ki, yine ülkemizde Olimpiyat Kenti denildiğinde İstanbul’dan sonra akla gelen ilk adres Erzurum’dur.’dedi.

‘DADAŞLARA MÜTEŞEKKİRİZ’

Universiade 2011’le Erzurum’un Dünya Kış Spor ve Turizm vizyonuna çıktığını, o dönemde Türkiye’de yine metropoller dışında ilk Büyükelçiler buluşmasının sağlanarak, dönemin Yunanistan Başbakanının Erzurum’a geldiğini, tüm bunların Erzurum adına bir ilk olduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, EYOF 2017 Erzurum ile ilin küresel imajının yenilendiğini aktararak, ‘Kış Sporları alanında ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz adına bu gelişmeyi sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza minnettarız. EYOF 2017’nin şekillenmesi, gerçekleşmesi boyutunda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay  Kılıç’a, Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e, Üniversitelerimizin değerli rektörlerine, Spor kurum ve kuruluş yöneticilerine teşekkür borçluyuz. Organizasyonu sahiplenen, bu devasa sportif şölene heyecan ve coşku katan Dadaşlara şükranlarımızı sunuyoruz.’ Kaydını düştü.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25