• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Aziziye’den 2016 Erzurum Ajandası…

Aziziye’den 2016 Erzurum Ajandası…
Aziziye Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini çıkardığı Erzurum Ajandası’nın merakla beklenen 2016’sı da çıktı.

Mini bir Erzurum Ansiklopedisi olan ajanda, önemli gün, hafta ve olayların yer aldığı zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Belediyenin önemli kültürel hizmetleri arasında yer alan “Erzurum Ajandası” şehir adına ehemmiyet arz eden konularıyla önemli bir eser olma özelliği taşıyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2015 yılında ilkini çıkardıkları Erzurum Ajandası’nın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, 2016 yılının da bu ilgiye layık olma doğrultusunda güncellenerek hazırlandığını belirtti.

Başkan Orhan, 2016 Erzurum Ajandası’nda yer alan sunumunda da şu görüşlere yer verdi: “2015 yılına veda ederken, hep birlikte yeni umutlara, yeni heyecanlara yelken açıyoruz. Veda etmekte olduğumuz 2015 yılında, ilçemizin vizyonunu değiştirecek büyük projelerimizin tamamının çalışmalarını bitirmiş bulunmaktayız. Henüz girmekte olduğumuz 2016 yılı ise inşallah bu projelerin hayata geçirildiği yıl olacaktır. Gerek memleket gerekse dünya gündemini derinden sarsan acıların yaşandığı 2015 yılında o acıları millet olmanın verdiği güçle birlik ve beraberlik içinde bu acı elemler karşısında kardeşlik hukuku içinde kenetlenerek aştık. Ve inşallah aynı birlik ve beraberlikle aynı şekilde kenetlenerek yeni yılın yeni umutlarla karşılayacak millet olmanın bilinci içinde yeni umutlar yeşertecek, yeni heyecanlar büyüteceğiz ve inşallah bizim umudumuz yine islam aleminin umudu olacak. Evvela evlerimizde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizle yeşerteceğimiz bu umudun, evlerimizden mahallemize, ilçemize ve ülkemiz üzerinden tüm islam coğrafyasına yayılacağına inanıyorum. İşte millet olma bilincini yaşatabilmenin ve dolayısıyla bu umudun yeşertebilmenin yollarında bireysel tarihinden ve kültüründen kopmamak geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmaktır. Bizler ilkini 2015 yılında yayınladığımız “Erzurum Ajandası” ile bu gayeye hizmet etmeye en azından çorbada tuz olabilmeyi amaçladık. Ve siz kıymetli hemşehrilerimizin yoğun ilgisi neticesinde ajandamızı güncelleyerek elinizde bulunan “2016 Erzurum Ajandası”nı hazırladık. Bizlere emanet ettiğiniz bu makamda diğer tüm hizmetlerimizde olduğu gibi kültürel hizmetlerimizde ve bu hizmetlerin bir parçası olan “Erzurum Ajandası”nda da büyük bir aşkla çalışıp ve önemli hadiseleri kişileri ve şehrimiz adına ehemmiyet arz eden konuları sizlere ulaştırarak geçmişle gelecek arasında köprü kurmayı başardığımızı ümit ediyorum. Yine geçmişle gelecek arasında köprü oluşturma maksadıyla çıktığımız bu yolda Erzurum ve Erzurumluluk ruhunu besleyen, yazar, şair, ressam, sanatçı, siyasetçi, bilim adamı ve kanaat önderlerini kısacık da olsa anarak, onların ruhunu birer Fatiha’ya vesile olacağımızı umuyor ve vefa borcumuzun bilincinde hareket ettiğimize inanıyorum. Bu vesileyle, çıktığımız bu kutlu yolculukta siz kıymetli hemşehrilemizin bize yol arkadaşlığı edeceğine inanıyor, her zaman Hakk’ın ve haklının yanında kenetlenen hemşehrilerimin yeni yılını kutluyorum. Ailenizle, sevdiklerinizle huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ederek sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25