• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Bakan Koca'dan corona virüs le ilgili yeni açıklama

Bakan Koca'dan corona virüs le ilgili yeni açıklama
Bilim Kurulu toplantısın sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalarda bulunuyor.
Bakan Koca'nın açıklamalarının satır başları:
 
Corona virüs istisnasız 81 ilimizde görüldükten sonra bu salgınla mücadelede yeni aşamaya geçtik.
 
Hepimiz virüs tehdidi altındayız. Güçlü birliği içinde olmalıyız
 
Artık her birimiz aynı hassasiyeti göstermek zorundayız, dayanışma içinde olmak zorundayız.
 
İstanbul, KocaeliSakaryaİzmirAnkara gibi şehirler yurt dışı gidiş gelişleri ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirlerdir.
 
Sokağa çıkma konusunda özellikle kısıtlamalar getirildi.
 
Kısıtlamalara uyulması gelecek günlerin kaderini etkileyecektir.
 
 
 
ASTALAR İÇİN APP
 
Önümüzdeki bir iki gün içerisinde devreye girecek. Aplikasyon geliştirildi ve hastalarımız bunu indirmek zorundalar. Burada takip ve kendi durumlarını görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz.
 
Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerekli görüldüğünde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımızda açıklamalar yapılmış olacak.
 
2 YENİ HASTANE
 
Kalıcı daha sonraki dönemde de benzer veya farklı amaçlarda kullanacağımız hastaneler olacak. Bu şu anlama gelmesin. Burada sonuçlar ve rakamlar ve gidişat tahmin edilenin ötesinde olduğu için erken davranmak gibi bir yaklaşım içerisinde değiliz. Bütün Türkiye'de hastanelerimizde doluluk oranımız %62-63'ü geçmedi. Böyle bir salgında günler içerisinde artan doluluklar ve hasta sayıları ile karşılaşırız. Bizde ise daha stabil giden, artış oranının giderek düştüğü, önümüzdeki bir iki haftanın son derece önemli olduğunu gördüğümüz bir tablo ile karşı karşıyayız. Hem bugün gerekli olduğunda kullanmak hem de yarın bu anlamda bu hastaneleri geçici gibi düşünmeyip kalıcı kullanmak üzere planladığımızı sayın Cumhurbaşkanımızın da arzusu bu yönde. Şu dönemde herkesin kendinisi evde izole etmesini, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını özellikle ifade ediyoruz. Aslında 83 milyonun olabildiğince kendilerini izıole etmesini önemsiyoruz. Toplu alanlarda da maske kullanılmasını istiyoruz.
 
HASTANELERDE ÜCRET ALINDI İDDİASI
 
Özel hastanelerde yoğun bakımda yatan hiçbir hastadan ücret alamazlar. Eğer böyle bir durum olursa gerekeni yapmış oluruz.
 
ÇALIŞANLARIN DENETLEMESİ
 
İş yeri ve toplu alanlarda maske takmanın zorunlu olduğunu ve yer yer denetimler yapılacak.
 
HEMŞİRE SAYISI...
 
Hemşire sayısıyla ilgili sağlık personelinin alınımı için müracatlar yapılmış oldu. Önümüzdeki günlerde başlayacak.
 
KÖTÜ DURUM SENARYOSU VAR MI?
 
Rakamları ben şeffaf şekilde veriyorum ve dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyor olmalısınız. AlmanyaABD'de nasıl arttığını görüyoruz. Bizdeki ölüm vakalarının da bir noktada artış hızının düşmeye başladığını görüyoruz.
 
TEDAVİ YÖNTEMLERİ
 
Birçok ülke halen bu ilacı entübe olan ciddi vakalarda kullanmayı tercih ediyor. Bilim Kurulu, erken safhada bu ilacın kullanımının daha yararlı olacağını, özellikle virüsün hücreye girişini engellediğini görüyoruz. Dünyada benzeri olmadığı şeklinde biz bu ilacı vatandaşımıza erken safhada veriyoruz. Ayrıca dünyada sağlık altyapısı olan ülkelerden, hatta Avrupa'daki ülkelerden solunum cihazı olarak nüfusa oranla 2 kat daha fazla olan bir ülkeyiz.
 
PERSONELİ KAYDIRMA İHTİYACI DUYULACAK MI?
 
Şu an böyle bir durum söz konusu değil.
 
HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 725'E YÜKSELDİ
 
Bugün test sayımız 20 bin 23, vaka sayısı 3 bin 892, bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. Toplam hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 725'e yükseldi.
 
Yapılan test sayılarının her gün arttı. 20 bini geçti. Test sayısı arttıkça vaka sayısının oran olarak azaldığını görüyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de erkeklerde vaka sayısının fazla olduğunu görüyoruz. 65 yaş uygulamasının olmadığı dönemde daha dengeliydi, 65 yaş üstü sınırlamasının olduğu dönemde yoğunluğun azaldığını görüyoruz.
 
 
 
Vefatların 60'la 85 yaş arasında yoğunlaştığını ve erkeklerin oranının kadınlara göre fazla olduğunu söyleyebiliriz.
 
Biz vakalarımızı ve temasta olanları ve şüpheli olan vakalarımızı takip etmek ve izole olmalarını evde takibini hareketliliğini görmek üzere bir çalışma yapıldı. Bu üç operatör ve BTK'nın iş birliğiyle olan bir tablo. Herkes bir aplikasyon geliştirdi. Hastalarımız aplikasyonu indirmek zorundalar.
 
Şunu unutmayalım, insanlık nice büyük tehlikelerin hakkından geldi. Burada da biz başarıya ulaşacağız. Süreci takip ederken olumlu gözlemlerimiz var. Herkes kurallara uysun.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25