• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Bakan Murat Kurum’un Erzurum gezisine Üç Kümbetler damga vurdu

Bakan Murat Kurum’un Erzurum gezisine Üç Kümbetler damga vurdu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Erzurum ziyaretinde Yakutiye Belediyesinin iki muhteşem projesi büyük ilgi gördü.

Bakan Kurum, Ali Korkut’tan dinlediği “Ufki Şehir Hacıcuma” projesinin Türkiye’de tek örnek olduğunu belirtti. İki defa ihale edilen proje Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla 2019 yılında gerçekleştirilecek. 26 adet tarihi ve sivil mimari eseri içerisinde barındıran Üç Kümbetler içinde Belediye Başkanı Ali Korkut’u sevindiren bir gelişme yaşandı. Yaklaşık yüzde 30 oranında ilerleyen projenin tamamlanması içinde Bakan Kurum’dan destek geldi.

Şehircilik ve Çevre Bakanı Murat Kurum’un bir günlük Erzurum gezi ve incelemelerine adeta Yakutiye Belediyesinin projeleri damga vurdu. Bakan Kurum, Üç Kümbetler ve Ufki Şehir Hacıcuma Projelerine deyim yerindeyse hayran kaldı. Kurum, iki proje için umut kapısı oldu. Ufki Şehir Hacıcuma Projesi, TOKİ ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi ise Şehircilik ve Çevre Bakanlığı katkılarıyla tamamlanacak. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Proje alanını gezen Bakan Kurum, alanda ortaya çıkan tarihi eserlere hayran kaldı. Bakan Kurum’un, bu kadar çok tarihi eserin bir arada olduğu, sivil mimari örnekleriyle beslenmiş başka bir alanın zor bulunacağını ifade ettiği belirtiliyor. Üç Kümbetler, 13. Yüzyıl olarak tarihlendirilen aynı noktada 4 olmak üzere 5 kümbet, 2 türbe, 2 camii, 1 çeşme, 1 hamamın yanı sıra Erzurum kültürünün en nadide örneği tarihi Erzurum konaklarını barındırıyor.

Üç Kümbetler projesini yerinde, Yakutiye Belediye Başkan Ali Korkut’dan dinleyen Bakan Murat Kurum’un, 80 dönüme yakın yeşil alanın mille bahçesi formunda, Arastanın ise bir bölümünün “Millet Kıraathanesi kapsamında yapılacağı müjdesini verdiği öğrenildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Sayın Şehircilik ve Çevre Bakanımız Murut Kurum, projeyi yerinde inceledi, detaylarını kendisine anlattım. Bu yaz inşallah proje hızlanacak. Çok heyecanlandım, Bakanımıza minnettarlığımı iletiyorum” dedi.

Ufki Şehir Hacıcuma hayat bulacak

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un, bir diğer heyecan yaratan projesi Ufki Şehir Hacıcuma’da Bakan Murat Kurum’un katkılarıyla hayat bulacak. Proje 2 defa ihaleye çıkarılmış, talip bulamamıştı. Ali Korkut, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a anlattığı proje, ilgi ve karşılık buldu. Ali Korkut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye için arzu ettiği tek kat, 2 kat ve bahçeli yapılaşmanın Türkiye’deki tek örneği olan Ufki Şehir Hacıcuma Projemiz Bakanımız Sayın Murat Kurum’un beğenisini gördü. Türkiye de tek örek oluşu, otoparkın ev altlarında olması, eski Erzurum mahalle örneği projemizi TOKİ aracılığıyla inşallah gerçekleştireceğiz. Ticari firmaların ilgisinin yetersiz oluşu nedeniyle umudumuz azalmıştı, Bakanımız umudumuzu yeşerti. Eseri tamamlanan ressam gibi mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Bakanımıza şükranlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25