• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Bakanlık düğmeye bastı! Emekliye 900 lira

Bakanlık düğmeye bastı! Emekliye 900 lira
Çalışma Bakanlığı'nın promosyon düğmesine tekrar basması, emeklileri heyecanlandırdı. Anlaşma sağlanırsa emekli her dönem için ortalama 900 lira ek gelir sağlayacak. Para hesaba yatacak.
Yaklaşık 10.9 milyon emekliye promosyon yeniden gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bankalarla görüşme trafiğine yeniden başlaması,Memur- Sen'in de promosyonu toplu sözleşme masasına taşıyacağını açıklaması, emeklileri heyecanlandırdı. Meraklı bekleyiş içerisine giren emekliler, bu kez bankalarla uzlaşmanın sağlanmasını ve iyi bir rakamda anlaşılmasını istiyor. Emekliler için yapılacak anlaşmanın da memurlarınki gibi olması bekleniyor.

MEMURLAR GİBİ

Bankalar, maaş ödemesini yaptıkları kamu personeli için kurum ve kuruluşlara belli oranlarda ödeme yapıyor. Tutar, kurumlarla bankalar arasındaki anlaşmalarla belirlense de; genel olarak anlaşılan dönem için (1-3 yıl) brüt maaşın yüzde 60'ı ödeniyor. Memurlara uygulanan sisteme göre, ortalama bin 500 lira maaşı olan bir emekliye ödenecek promosyon miktarı 900 lirayı bulacak. Bu para aylara bölünüp ödenebildiği gibi, toplu olarak da verilebiliyor. Bu, tamamen bankayla yapılan anlaşmayla belirleniyor. Çalışma Bakanlığı eğer bankalarla anlaşmaya varırsa, emekliler her dönem için ortalama 900 lira ek gelir sağlayacak. Para toplu olarak da aya bölünerek de verilebilecek.

BANKALAR KÂR EDİYOR

Bankalar, promosyona nazlanırken; maaşını kendi şubelerine taşıyan emeklilere faizsiz kredi, altın, puan gibi hediyeler veriyor. SGK, emeklilerin maaşlarını ödeme gününden önce bankalara yolluyor. Bu sayede bankalar, toplu paraları maaş gününe kadar işletiyor. Bankamatiklerde tanımlanan ödeme limitleri (10 TL) nedeniyle de emekli maaşları bankalar için önemli bir kaynak oluyor. Bankalar emeklilerden faiz ve hizmet geliri de kazanıyor.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25