• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Başbakan Davutoğlu Erzurum'da seçim startını verdi

Başbakan Davutoğlu Erzurum'da seçim startını verdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 43 günlük mitinglik uzun maratona Erzurum'dan start verdi.

İşte Dabutoğlu'nun konuşmasının satır başları;

- Yar şehri, Kar şehri Erzurum'a selam olsun. Memleketimizin kale şehri Erzurum'a selam olsun. Tüm şehrimize ve ilçelerimize, Erzurum'un her bir köşesine selam olsun. Erzurum'dan 81 ilimize, Balkanlara, Ortaasya'ya Ortadoğu'ya selam olsun...

- Bugün özel bir günde Erzurum'dayız. Sizinle hasbihal etmeye geldik. Önce Bismillah diyoruz. Miting için ilk adımı Erzurum'da attık. Bir mahşeri kalabalıkla bizleri karşıladınız. Erzurum'a teşekkür ediyoruz. Bismillah ile hayırlar feth olsun şerler def olsun diyoruz.

- Allah vatanımızı, milletimizi ve demokrasimizi korusun. Bu hafta için üç hayrı birlikte yaşadık. Üç aylara girdik. TBMM'nin kuruluş yıldönümünü idrak ettik. Bugün biz buradaysak izzetimizle buradaysak bunu Erzurum Kongremize borçluyuz. Allah bu topraklardan tekbirleri eksik etmesin. Al bayrağı eksik etmesin.

- Bir gece yarısı trenlere bindirilip Sibirya'ya sürülenlerin hesabını versin. Srebrenitsa katliamının hesabını versinler. Biz tarihimizle yüzleşiriz, arşivlerimizi açarız. Baş veririz, baş eğmeyiz. Erzurum mazlumlara sahip çıkmaya var mısın? Balkanlara, Ortadoğu'ya Ortaasya'ya Afrika'ya sahip çıkmaya var mısın?

- 7 Haziran'da destan yazmaya, 6'da altı yapmaya var mısın? En az yüzde 75 demeye var mısın Erzurum? Ne güzel tercih etmişiz, Bismillah'ı Erzurum'da yaparak ne güzel etmişiz.

- 2022'den önce Türkiye'yi IMF yönetiyordu.

"KILIÇDAROĞLU ERZURUMLU SANA OY VERMEZ"

- Kılıçdaroğlu Erzurum'a geldiğinde bize oy vermezler, buralarla gelmedik demiş. Tabi Erzurumlu bize oy vermez demiş evet nihayet anlamış Erzurum'lu sana oy vermez.

- Nene Hatunlar onuruyla başörtüsüyle Meclis'e girdi mi? Hani milliyetçilik yapanlar da geliyor buraya değil mi? Sizin iktidarınızda tankları başka ülkelere tamir ettiriyordunuz, Kendi tankını yapamayan bir ülke müktedir olabilir mi?

- Ağrı'da çeteler dağdan inip vatandaşımıza baskı yaptı. Vatan bir bütündür bölünemez diyen Erzurum Kongresi'ne sahip çıkmaya var mısınız?

- Kılıçdaroğlu'na sayı saymayı, MHP'ye milliyetçiliği, HDP'ye de barış ve demokrasiyi öğreteceğiz.

- Erzurum'da 6'da 6 yapmaya var mısın, Erzurum. Erzurum size emanet Allahaısmarladık.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25