• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ’TAN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ’TAN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyarette Başkan Mehmet Sekmen’i kentteki çalışmalarından ötürü tebrik ederek, “Sayın Başkan İstanbul’daki belediyecilik tecrübesiyle, siyasi tecrübesiyle ayrıca çalışma arkadaşlarının tecrübesiyle Erzurum’un bütün sorunlarının üstesinden gelebilecek bir birikim ve tecrübeye sahiptir” dedi. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş’a çalışmalar hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak başta altyapı olmak üzere, kentsel dönüşüm ile gerek köylerimizin gerek ilçelerimizin gerekse de il merkezimizin altyapısına büyük bir ağırlık veriyoruz. Biliyoruz ki altyapı olmadan üstyapı da olmaz. 25 bin kilometrekarelik bir alan, bir ucundan diğer ucuna 350 kilometre uzunluğunda ve 1600 yerleşim mahalli olan bir alanda gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Başta köylerimizin grup yolları, su, kanalizasyon, okul, cami hizmetleri olmak üzere ilimize topyekûn hizmet veriyoruz. Takribi olarak 1200’ün üzerinde okulun bakım ve onarımını Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdik. İstiyoruz ki daha kaliteli bir eğitim olsun, fiziki şartları iyi olan mekânlarda çocuklarımız okusun. Şehrimizde gerek kültürel gerek sanatsal gerek sportif tesislere ağırlık veriyoruz. Açılışını yaptığımız Bilgi Evi gibi 14 tane sosyal yaşam merkezlerini hayata geçiriyoruz. Burada birçok sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yapılabilecek.”

 

“ŞEHRİ YENİDEN AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Başkan Mehmet Sekmen, kentsel dönüşümle birlikte şehrin tarihi dokusunun ortaya çıktığını ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “Şehrimizde kentsel dönüşüme ağırlık veriyoruz. Erzurum kadim bir şehir… Şehri yeniden ayağa kaldırıyoruz. ‘Kültür Yolu Projesi’ dediğimiz şehrimizin Kale çevresinde kamulaştırma işlemleri tamamlandı, restorasyonuna başlandı. Takribi olarak sadece oraya 100 milyon lira kamulaştırma parası ödedik. Tabi daha çok kamulaştırdığımız yerler var. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren kentsel dönüşüm ağırlıklı olarak devam edecek. Burası takribi olarak 30-35 bin gecekondusu olan bir şehir. Yapılaşma daha çok şehrin dışına devam ediyor. Biz hem müteahhitleri hem de belediyeyi şehrin merkezine yönlendirmeye gayret ediyoruz. Erzurum ayağa kalkarsa Doğu Anadolu ayağa kalkar. Çünkü bugün büyükşehirlerimizin yaşamış olduğu en büyük sıkıntı göç sıkıntısıdır. Bu sıkıntı halen devam ediyor. Biz ilk kez geçen yıl, yıllık göçü binin altına düşürdük. Ondan evvel her yıl 5 bin, 10 bin dolayında nitelikli göç yaşanmış. Erzurum’un gerek hayvancılık gerek kış turizmi gerekse madencilik alanlarında önemli imkânları var. Bunlar bugüne kadar değerlendirilmemiş. Kentin kaynaklarını değerlendiriyor, toprağımızdaki cevheri işliyoruz.”

 

“ERZURUM DOĞU’NUN ANAHTAR ŞEHRİDİR”

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum’un Doğu’nun anahtar şehri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kurtulmuş, “Erzurum Büyükşehir Belediyemizde bulunmaktan, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Hakikaten Erzurum Doğu Anadolu’muzun anahtar şehridir. Burada yapılacak olan her hizmeti, sadece bir şehre değil, bir bölgeye yapılmış hizmet olarak görmek lazım” dedi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “65. Hükümet olarak, biz de Erzurum ve Erzurum halkının yanındayız. Bütün desteklerimizle bu şehrin daha ileri bir noktaya gitmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi cazibe şehirlerden birisi olması için Erzurum’a çok imkânlar sağlanacak. Erzurum halkı da çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle vatanseverliğiyle bu imkânı en iyi şekilde değerlendirecektir. Erzurum hem yer altı kaynaklarının zenginliği bakımından hem de yer üstünde kültürel zenginliği bakımından müstesna şehirlerimizden birisidir. Ümit ediyorum ki burada şehircilik anlamında da çok başarılı işler yapılacak. Şehircilik bakımından eski dönemlerden kalma birikmiş sorunların olduğunu biliyoruz ama bunlar ümit ediyorum kısa süre içerisinde aşılacak. Sayın Başkan İstanbul’daki belediyecilik tecrübesiyle, siyasi tecrübesiyle ayrıca çalışma arkadaşlarının tecrübesiyle Erzurum’un bütün sorunlarının üstesinden gelebilecek bir birikim ve tecrübeye sahiptir. Bizler de her türlü desteği Erzurum’a vereceğiz ve inşallah çok daha güzel günlere giden bir Erzurum’un oluşmasına katkıda bulunacağız. Bu vesileyle bir kez daha Erzurum halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25