• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM MODERN BİR ŞEHRE DÖNÜŞÜYOR”

BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM MODERN BİR ŞEHRE DÖNÜŞÜYOR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan hizmet ve yatırımlarla devam eden projelerle kentin modern bir şehre dönüştüğünü, bu değişimin devam ettiğini söyledi.

Kardelen TV’de canlı yayına katılan Başkan Sekmen, ulusal ve yerel gündemle ilgili değerlendirmede bulundu.

15 Temmuz’da gösterilen milli ruhun Türkiye’nin birçok şehrine ilham kaynağı olduğunu ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

“15 Temmuz gecesi bu kale düşseydi coğrafya allak bullak olurdu, gücü, kuvveti olmayan, meramını anlatamayan, mandayı kabul edebilecek onlarca parçacıklara böleceklerdi. Bu aziz millet özgür yaşamaya alışmış. Başka devletlerin himayesini, mandayı asla kabul etmez. Misak-ı Milli sınırları içerisinde cennet vatanın bölünmesine asla müsaade etmez. Canını verir ama vatanını vermez. Onun içindir ki 15 Temmuz akşamı kızlarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz, yaşlı dedelerimiz, ninelerimiz canını verdi ama vatanını vermedi. Ne yapmamız lazım? Evet, süratle bu vatan haini satılmış terör örgütü FETÖ mensuplarını ayıklayacağız. Ben buradan duyuru yapıyorum. Tanıdığımız, bildiğimiz, bu örgüte mensup, hala dönmeyen, hala onların yolunda yürüyen varsa belgeleri bulup çekinmeden ihbar edeceğiz. Buradan duyuruyorum. Ama adamın hiçbir suçu günahı yok, ‘Bu da gitsin’ demeyelim. Onun da vicdan azabı bizi onların konumuna getirir. Bunun için iftira etmeden, yalan söylemeden hakikaten bunlara kanmış, bunların yolundan ayrılmayan o insanları da ihbar edelim. Zaten suçu, günahı olan varsa cezasını bulur. Suçu günahı olmayanlar da orada gerekli beratı alır ve evine döner. Onun için acımayacağız, acırsak acınacak hale düşeriz.”

“ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Başkan Sekmen, canlı yayında ebeveynlere seslenerek, şöyle dedi: “Herkes çocuğuna sahip çıksın. Çocuklarımız nereye gidiyor? Çocuklarımız kiminle görüşüyor? Bu görüştüğü adamların düşünceleri nedir? İşte eli kanlı, bölücü, vatan haini terör örgütlerinin yaptıklarını görüyorsunuz. PKK, masum Kürt kardeşlerimizin çocuklarını alıyor dağa çıkartıyor. O terör örgütünün yöneticilerinin çocukları da Amerika’da, Avrupa’da en iyi okullarda okuyor. Ama mazlum Kürt kardeşimin çocuğunu ise okutturmuyorlar, dağlara çıkartıyorlar, vatanına, milletine ihanet eden, zulmeden terörist yapıyorlar. Diğer taraftan Türk ve Kürt kardeşlerimizin çocuklarını satılmış eli kanlı vatan hani FETÖ kandırıp, ‘Altın nesil yetiştireceğiz, vatana millete bağlı nesil yetiştireceğiz’ diyerek alıyor ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen emperyalist dış güçlere, devletlere asker ve ajan yetiştiriyor. Yine aynı terör örgütleri ne yapıyor? İşadamlarımızın, insanlarımızın, zekâtlarını, hayır ve hasenatlarını, kurbanlarını, kurban derilerini, parasını alıyor yine emperyalist güçlere veriyor. Onun için buradan sesleniyoruz. Herkes aklını başına toplamalı! Bu örgüte bugüne kadar kanmış olanlar varsa da derhal devletin ilgili kurumlarına müracaat etmeli ve bildiği bütün doğruları söyleyerek pişmanlık yasasından istifade etmeli. Bu mensup oldukları dış güçlerin, devletlerin ajanlık konumu, bu kara leke, aşağılık kompleksi ebediyen çocuklarının, ailelerinin, yakınlarının üzerinden çıkmaz. Onun için FETÖ terör örgütü ve mensupları, bu örgüt hakkında bildikleri ne varsa hepsini devletimizin ilgili kurumlara anlatsınlar, ihbar etsinler ve pişmanlık yasasından da istifade etsinler.”

400 NOKTADA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 400 noktada çalıştığını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum yaptığımız çalışmalarla modern bir şehre dönüşüyor. Şehircilik olarak, altyapı olarak… İl genelinde 400 noktada çalışıyoruz. Bakın şuanda sadece şehir merkezinde beş yerde su şebeke borusu döşüyoruz. İstiyorum ki, benim dönemimde şehrin altyapısı değişsin. Kanalizasyon, yağmursuyu kanalları yenilensin. Her yağmurda aksaklıkları görüyoruz. Nerelere yağmur suyu kanalı yapmamız gerektiğini tespit edip oralara bunları yapıyoruz. Bu dönemin sonunda şehrin bir altyapısı olacak. Altyapısı olmayan şehir şehir değildir. Altyapı pahalı bir yatırımdır, zor bir yatırımdır, vatandaş memnun olamaz, çünkü o sokak, o cadde uzun süre kazılır, toz, toprak olur. Ama altyapı olması gereken bir yatırımdır ki, ‘Suyu temiz içelim, atık suyumuza yağmursuyu karışmasın, yağmur suyumuz ayrı gitsin. Doğu’nun kadim şehri, serhat şehri Erzurum modern bir şehir olacak. İnşallah bu dönemde bunu sağlayacağız. Dönemin sonunda iddia ediyorum, Erzurum’un merkezi modern bir şehir olacak, gecesi, gündüzü ışıl ışıl olacak. Kışın geldiğinizde bembeyaz kar ama yollar apaçık olacak. Gece-gündüz ana merkezlerde, bizim sorumlu olduğumuz yerlerde yollarda kar, buz olmayacak. Yine şehrin gecesi ana caddeleri ledli lambalarla renga renk, ışıl ışıl olacak. Yazın peyzaj yapılmış, refüjler yemyeşil, mevsimlik çiçekler dikilmiş, güller, laleler dikilmiş şekilde tertemiz göreceksiniz Allah’ın izniyle.”

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25