• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM SPORDA DA KALKINMA DÖNEMİ YAŞIYOR”

BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM SPORDA DA KALKINMA DÖNEMİ YAŞIYOR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum, her alanda olduğu gibi sporda da kalkınma dönemi yaşıyor” dedi.

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde 2018-2019 futbol sezonuna hazırlanan Süper Lig ekipleri Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Akhisarspor, Antalyaspor, Kayserispor ile Birinci Lig ekiplerinden Altınorduspor’un futbolcu ve teknik heyetlerini ziyaret etti. Sporculara tatlı ikram eden Başkan Sekmen, futbolculara başarı dileklerini iletti. Sekmen, kamp merkezinin önemine vurgu yaparak, “Günümüz dünyasında kalkınma; ‘Değişen bir koşulda, yeni bir aşamayı oluşturan durum ya da değişimin gelişmesi’ şeklinde tanımlanmaktadır. Dünya’daki ‘Ekonomik Kalkınma’, ‘İnsani Kalkınma’, ‘Sürdürülebilir Kalkınma’ ve ‘Bölgesel Kalkınma’ kavramlarına sosyal hayatımızın bir parçası olan ‘Sportif Kalkınma’ da eklenmiştir. Olimpiyat kenti Türkiye’nin sportif kalkınmada örnek gösterilen en önemli spor şehridir” dedi. Erzurum’un 100’ü aşkın sportif tesisi ve olimpiyat yatırımlarıyla Türkiye’de kış sporlarının merkezi olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “Erzurum, 100’ü aşkın uluslararası ölçekteki şampiyona ve dev organizasyonlarla Avrupa’nın seçkin sportif destinasyonları arasında yer almaktadır. Şehrimizde hayata geçen yatırımlarla hem ekonomik gelişim hem de sosyal ve sportif kalkınma aynı ölçekte gerçekleşmiştir. Zira 10 yıl önce 5 bin sporcusu bulunan ilimizin şuan itibariyle 50 bini aşkın lisanslı sporcusu bulunmaktadır” diye konuştu.

 

“SPOR SAYESİNDE ŞEHRİMİZİ DÜNYA’YA TANITIYORUZ”

Başkan Sekmen, “Olimpiyat şehri Erzurum’da amatör ve salon sporlarının gelişmesi, diğer spor branşlarında derece elde etmek için ilimizde canla başla görev yapmaktayız” kaydını düştü. “Erzurum, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla sporda marka bir şehir haline geldi. 4 yılda yapılan 105 ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla şehrimizi dünyaya duyurduk” diyen Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Yarı maraton, tenis, karate, güreş, futbol, sürat pateni, dağcılık, kızak, kayak, yaz ve kış spor okulları, buz hokeyi, kış sporları, kick boks ve salon sporlarındaki önemli organizasyonlarıyla sporda zirveye ulaştık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile birlikte şehrimiz; sporda yerel, yaygın ve Avrupa medyasında önemli bir yer edindi. İlimizdeki tüm spor branşlarında ve sporla ilgili bütün projelerde 4 yılda aktif bir şekilde yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sportif yatırımlarından biri olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile 4 yılda 220 yerli ve yabancı futbol kulübünü ağırladık. Sporun bütün branşlarına hizmet eden merkezimizde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu da düzenleniyor. Merkezde Kız ve Erkek Futbol Köyleri Projesi kapsamında uzmanlar tarafından ileri seviyede futbol eğitimi de veriliyor. FIFA ve UEFA standartlarına sahip kamp merkezimiz, önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın en iyi kamp merkezlerinden biri olacak.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25